Monday, January 11, 2016

Kisah hari ini

Salam readers...

Kekna amik Annual Leave since Rabu minggu lepas sebab parent Kekna datang KL.
Diorang datang pun sebab daddy ada check up kat IJN setiap 6 bulan.
So next check up maybe on June or July macam tu laaa..

Since Rabu sampailah semalam, Kekna memang tak rehat-rehat.
Rabu-Jumaat, Kekna spent time dengan family.
Memang kaw-kaw Kekna keluar dengan family 3 hari tu.
Sabtu dan Ahad, Kekna ada training course kat Sri Petaling pulak dari pagi sampai petang.
Yang hari Sabtu tu sampai malam.
Nanti Kekna buat entri pasal ni ye.

So, hari ni Kekna ingatkan badan akan jadi lesu ke ape.
Rupa-rupanya takkk!!
Kesana sini cergas kemain!
Kekna rasa ni efek dari minum El Marino Blanc (ELMB) tu laa...
Kalau Kekna minum je ELMB, mesti badan Kekna jadi cergas semacam.
Tak penat langsung. Haha...


Me on this morning.
Ramai yang cakap kekna sesuai pakai tudung macam ni.
Ok la... ok laa... In sha ALLAH akan cuba maintain pakai cenggini ye.

Then tengahari tadi lunch sekali dengan Mimy, Ekin dan Kak Shy kat Secret Recipe, Menara TM.
Sembang-sembang, luahan perasaan, gelak-gelak, share isu semasa,... haha gittew je la yang kitorang buat.
Jarang dapat jumpa diorang sebab Kekna pun agak busy.
Sebab tu jarang dah Kekna update belog sekarang.
Malasssss. Hewhew...
Ada masa yang betul-betul free, barulah Kekna update blog.


Kami!
Mase ni makanan Ekin je yang sampai dulu.


Kekna makan ni je.
Fish & chips.
Serius tak tahu dah nak makan ape sebab Kekna takde la lapar sangat pun tapi mulut ni rasa cam nak mengunyah.

Tengah-tengah makan, tetibe dapat mesej dari customer.

"Nak Sensualite"

Alamakkk...
Lepas makan-makan, terus naik ofis untuk hantar barang customer.
Dia order sekotak aje dulu Sensualite.
Nak cuba katanya... hihi...


Punyalah nak snap cepat-cepat sampaikan salah angle.
Padahal takleh membelakangkan cahaya.
Tak pepasal kena adjust brightness.

Btw, muka customer Kekna kena cover atas sebab-sebab tertentu ye.

Ha, korang pernah dengar tak pasal Sensualite ni?

Meh Kekna nak share....

Apa itu SENSUALITE?

Sensualite ialah sejenis produk minuman berkalori sederhana rendah berasaskan soya berbentuk serbuk yang digunakan sebagai hidangan gantian yang direka khas untuk mereka yang ingin mengurangkan atau mengekalkan berat badan, mempertingkatkan jisim otot, melebihkan soya dalam diet, dan / atau menambahkan pelbagai sokongan khasiat dalam diet mereka. Sensualite dirumus untuk mengurangkan berat badan dan menggalakkan metabolisme lemak malah mengekalkan otot secara sihat dan beransur-ansur.

Sensualite boleh didapati dalam dua cita rasa, Coklat dan Vanilla. Setiap hidangan Sensualite hanya mengandungi 160 kalori dan mempunyai bahan yang berkualiti tinggi termasuk:



1) Satiereal®

Satiereal® diekstrak daripada Saffron stigma dari Perancis. Satiereal® dapat meningkatkan serotonin dalam sistem saraf untuk mengawal mood dan selera. Ia membantu memulihkan emosi, menggalakkan perasaan kenyang lantas mengelakkan snek kompulsif. Teknologi ini telah dianugerahkan:
  -  Paten dari Perancis dan lebih daripada 110 buah negara
  -  Pengesahan Sijil oleh HACCP



2) Supro® isoflavon yang berkualiti tinggi

Setiap paket Sensualite juga membekalkan 12g Supro® isoflavon protein soya yang boleh membantu merendahkan paras 'kolestrol tidak baik', mengawal kelaparan dan berfungsi mengekalkan jisim otot semasa menjalankan pelangsingan berat badan.



3) Nutriose® serat terlarut

Nutriose® merupakan sumber terbaik serat terlarut. Ia dapat mendorong kesan probiotik dan membekalkan rasa kenyang. Bahan ini telah dianugerahkan "Peningkatan Nilai Pelanggan Bahan Makanan Serat Europa" oleh FROST & SULLIVAN

BAGAIMANA SENSUALITE BERFUNGSI?

Sensualite telah digunakan di dalam program Diet Kalori Sederhana Rendah (MLCD). Ketika program MLCD dijalankan, Sensualite, sejenis minuman protein yang tinggi, dapat digunakan untuk menggantikan 2 hingga 3 hidangan dalam sehari sebagai bekalan tenaga untuk memenuhi jumlah kalori yang diperlukan dalam aktiviti harian.

Disamping itu Sensualite mengandungi bahan yang terbukti secara klinikal, yakni Satiereal dapat mengurangkan kekerapan pengambilan snek dengan mewujudkan kesan kekenyangan.PROGRAM Sensualite

Program Sensualite berasaskan prinsip pemakanan  berkhasiat dan sihat. Program ini dirumus secara khasnya dengan merujuk kepada Piramid Panduan Makanan Jabatan Pertanian Amerika Syarikat (USDA) dan Pengesyoran Panduan Makanan Orang Asia. Ia bukan satu program yang betul - betul menanjungi moto pelangsingan cepat. Sebaliknya, program Sensualite mementingkan kesan yang berpanjangan melalui pengurusan berat badan yang fleksibel dan memenuhi kehendak setiap individu. Selain mengambil minuman goncangan berkhasiat Sensualite, anda juga boleh mengambil hidangan lain yang rendah lemak dan / atau snek asalkan bergantung kepada objektif pengurusan berat badan anda. 
cp : nurulchumel

PM Kekna untuk keterangan yang lebih detail ye...

019-300 7304

:)

No comments: