Wednesday, January 27, 2016

Lunch date @ DipNdip, Sunway Pyramid

Salam readers...

Hari tu Kekna diajak untuk lunch kat luar.
Tak plan pun sebenarnya.
Dah la Kekna tengah lapar sangat-sangat masa tu sebab tak breakfast lagi.

"Jom lunch kat luar..."

Kebetulan Kekna tengah free. 
So, okay je la nak kuar kan.

"Kemana?"
"Sunway Pyramid".

Tak pernah-pernah Kekna lunch kat Sunway Pyramid.
Biasanya kalau keluar pun mesti area Bangsar je.
Tak pun NU Sentral.

Kekna memang tak familiar sangat dengan Sunway Pyramid.
Yela, bukannya selalu pergi pun.
Menonong je la Kekna berjalan ikut dia. Hihii...

"Kita makan kat sini nak?"

Of course la nakkk!
Hahah... Dip N Dip kotttt...
Favorite Kekna! Kekna kan memang peminat tegar chocolate.
Dah lama ohh tak makan kat Dip N Dip.
Last makan pun tahun lepas kat The Curve dengan Farid fredo the weirdo bijj...
Dah lama sangat dah tu.


Yeayyy!! Ada orang nak belanja Kekna makan choco...!
Rezeki.... rezeki...

Kitorang order :-


Triple chocolate crepe


DipNdip waffle stick


DipNdip Mania - Dip-able items Full plate.

Sedapnya makan pisang dengan chocolate.
Yang paling Kekna suka strawberry yang masam-masam manis tu makan dengan coklat..
Uihhh,, boleh orgasm uolsss!!!

Kekna pergi dalam pukul 1, pukul 2 dah balik office dah.
Kat sini tak ramai orang sangat.
Sebab tu service cepat.


Tuesday, January 26, 2016

Kelas Intensif Januari 2016

Salam readers...

Semua orang dah tahu kan Kekna ada melibatkan diri dalam bidang perniagaan produk kecantikan dan kesihatan secara part time.
Bukan full time ye.
Kekna still sayangkan kerja Kekna as secretary tu.
Bila dah libatkan diri dengan bisnes macam ni, Kekna kenalah rajin-rajin attend kelas-kelas yang ada.
So that Kekna boleh dapat ilmu yang banyak tentang produk-produk yang ada.

9 dan 10 Januari 2016, Kekna ada attend Kelas Intensif di Sri Petaling.
Excited bebenor nak attend kelas ni.
Nak kaut semua ilmu yang ada!

Hari pertama diorang suruh pakai baju kaler biru.
Nasib baik Kekna ada beli cardigan labuh kaler royal blue sehari sebelum kelas.
Bolehlah pakai time pergi kelas tu.

Kelas start pukul 12 tengahari.
Diorang ada sediakan makan tengahari dan minum petang.


Kekna, Mario, TY, Irwhan dan Daniel.


Budak-budak nakal memang selalu duk belakang.
Hehehe...


Heyy, ada orang photobomb!! Lolzzz.... :D
Sepanjang kelas 2 hari tu memang Kekna duduk dengan Irwhan dan Daniel je.
Hari pertama ZH jadi emcee, so takleh join dengan dia sangat.
Lagipun Kekna tak kisah duduk dengan Irwhan dan Daniel.
Kitorang pun memang rapat since Kekna mula-mula join bisnes ni.
Irwhan banyak bagi Kekna tips untuk dapatkan customer.

Kelas untuk hari pertama habis dalam pukul 8 malam.
Kekna terus balik ke rumah Kak Long sebab mommy dan Daddy Kekna ada kat sana.
Malam tu kitorang keluar jalan-jalan jugak tapi Kekna akan cerita di next entri ye.

Hari kedua pulak kelas start awal.
Dalam pukul 9 pagi.
Pagi tu Irwhan belanja Kekna makan kat McD.
Takdan pulak Kekna nak snap gambar sebab kitorang rushing sangat.
30 minit je makan.


Antara akak-akak yang join kelas 2 hari tu.
Ada yang muda, ada yang tua...
Masing-masing nak berjaya dalam bisnes ni.

Hari kedua ni diorang semua suruh pakai baju hijau.
Nasib baik laaaa Kekna ada sehelai baju hijau.
Sambar je la...


Irwhan tu dah kenapa sampai tutup mata?
Nak sabotaj gambar ahkak lettew! ZH pun sama... -___-


Hari kedua Kekna diminta untuk berucap kat depan.
Wehhh, malunya toksah cakap laaa!
Jantung ni kalau boleh terkeluar agaknya dah lama tergolek atas lantai tu. Huhu...
Tapi gitu laaa... confident kena lebih.
Kalau tak confident, cane nak berjaya. Betul tak?

ZH ada rakam video masa Kekna berucap tapi itulah, malu pulak nak tayang kat sini.
Hihihi...
Irwhan pun ada snap pic candid Kekna.


Dah habis kelas, amik gambar beramai-ramai dalam group pulak.
Perempuan sebelah Kekna tu sebenarnya bisnes partner kitorang yang paling berjaya.
Tapi Kekna memang tabik spring dengan dia sebab dia sangat laaa down to earth.
Kitorang semua panggil dia TKC.
ZH cakap TKC nampak potensi Kekna untuk berjaya dalam bisnes ni.
Terus bersemangat Kekna nak buat yang terbaik...!


Ni pulak bergambar dengan semua participants.


Time balik, ada kawan Kekna yang datang jemput.
Sementara tunggu dia datang, haruslah Kekna snap-snap dulu.
:)

Tamatlah kelas intensif untuk bulan Januari 2016.
Memang banyak benda yang Kekna belajar.
Memang produk-produk jualan kami terbaik!
Ada a few testimonies daripada akak-akak yang join bisnes ni membuatkan Kekna yakin produk-produk kesihatan dan kecantikan kitorang adalah yang terbaik dan berkesan.
Alhamdulillah Kekna berada di track yang betul.
Selain dari generate income, Kekna jugak boleh tolong orang yang tak sihat menjadi semakin sihat.
Income dapat, pahala pun dapat!
Alhamdulillah... :)


Friday, January 22, 2016

Kisah minggu ini

Salam readers...

Rasa macam sekejap je masa berlalu dalam minggu ni.
Tup-tup hari ni dah hari Jumaat dah.
Esok dah weken. Cuti sampai Isnin.
Wahhh... best best duk rumah boleh rehat-rehat dan continue taip novel yang dah berbulan-bulan tak siap-siap lagi tu.
Sambil taip novel, fikir pasal bisnes strategi jugak... hihi...

Awal minggu ni memang buat Kekna happy sangat-sangat.
But Kekna takleh dan taknak citer lebih-lebih lagi.
Well, pengalaman lama mengajar Kekna apa itu erti 'ada benda boleh cerita, ada benda tak boleh cerita'.
So, Kekna citer sikit-sikit aje la ye.
Kang ada pulak yang caras Kekna nanti.
Tukang caras memang ramai sekarang ni.


Gud morning wish dari someone yang tinggal nun jauh di belakang Pantai Hillpark.
Sanggup dia bangun pagi semata-mata nak breakfast dan hantar Kekna pergi office.
Shoooo shuweeeettt of u! :3


Tengahari, officemate Kekna nama Wanie belanja nasi beriyani ayam madu....
Wahhh... sedap dap dap dappp!
Thanks Wanie.


Picture ni Kekna saje-saje je snap.
Maklum la baru je belajar cane pakai tudung ala-ala hipster kan...
Kononnye jangok sangat ler ni...
Sekaliii post dalam fb dan wechat, ramai pulak yang tegur Kekna dah kurus.

Actually, Kekna takdelah kurus sangat pon.
Efekk gambar je tu.
Tapi memang Kekna kurus dan ringan sikit berbanding dulu.
Penangan Sensualite katanya.

Dulu berat Kekna cecah 70 kilo lebih.
Sekarang dah turun jadi 60 kilo lebih dah.
Alhamdulillah...
Suke...suke... suke...

Memang Kekna nak sangat kurus macam dulu-dulu.
Serik dah jadi gemuk.
Si dia ada cakap, "Tak semestinya semua lelaki suka perempuan yang kurus. Ada je yang suke chubby sikit".
Hmmm... yela..yela...
Kadang-kadang cakap lelaki ni bukannya boleh pakai sangat.
Diorang cakap je suka yang chubby la, gemuk la... tapi bile pompuan kurus lalu je, juling mata diorang tengok. Nyampassss...

Hari tu Kekna membebel dalam kereta.

Dia : Kenapa putus?
Kekna : Well, lelaki. Mana pernah cukup dengan satu. Suka pasang 3-4 orang perempuan kat belakang kita... Lelakiii sama je.
Dia : Amboii, I ni lelaki jugak tau. Tak semua lelaki macam dia laa...
Kekna : Yeke? Ntah-ntah suka tukar-tukar perempuan.
Dia : Takkan la sesuka hati tukar. Sebab tu la sampai sekarang pun I tak kahwin lagi.

Kekna gelak je.
Alahh, padahal ade je yang nak kat dia tu.
Siap kenen-kenen lagi tapi dah dia sendiri yang taknak.
Memilih kottt...
Tapi dia tu lelaki. Apadehal kan...
Lagi berusia, lagi laku.
Tapi dia baru je 39 tahun. Ok la tu.
Kumpul aset dulu eh. Hikhikhik...

Kisah kemarin.
Tengahari Kekna keluar lunch dengan Mimy.
Itupun last minute dia ajak Kekna temankan dia beli barang office.
Kekna on je...



Kitorang singgah lunch kat Foodjuction, Mid Valley.

Petang semalam, Kekna dan ZH ada appointment kat Secret Recipe office Kekna lepas habis waktu office.
Biase la discuss pasal bisnes.


Lepas habis discuss, Kekna pergi ke HQ business sebab nak register kawan Kekna yang willing nak jadi new distributor.
Alhamdulillah....


Yang ni ini pulak gambar pagi tadi.
Muka ceria je sebab happy gegile.. hihi...
Well, hidup ni kenalah happy.
Kalau tak happy, tak best la kan.


Sempat breakfast dengan new distributor kat San Francisco office semalam...
Terpaksa blur kan diri dia. Takleh reveal lagi.


Tengahari, Kekna pergi ke HQ business sebab nak amik barang dan Tesco kat Scott Garden sebab bos suruh Kekna pergi beli door bell.
Door bell office ni dah lama dah rosak. So, kena ganti baru.
Adehh, banyak betul kerja kena buat. Huhu...


Alang-alang pergi HQ, Kekna belilah barang-barang ni sekali.
Boleh tambah SV. Hihi...

Malam ni ada aktiviti lagi.
Penattt tapi seronokkk..
Masa Kekna memang terluang penuh dengan aktiviti-aktiviti bermanfaat.
Alhamdulillah...


Monday, January 18, 2016

Jalan-jalan ke Ikea Damansara dan Mid Valley

Salam readers...

Lately memang kerap Kekna pergi ke IKEA Damansara.
Yela, abang Kekna kan baru je dapat rumah baru.
So, dia asik la mengirim barang-barang Ikea.
Alang-alang belikan barang untuk dia, Kekna belilah jugak untuk diri Kekna sendiri.
Bahaya ohhh pergi ke Ikea ni.
Geram-geram je tengok barang-barang dia.
Ada yang murah, ada yang mahal...

Alang-alang adik Kekna ada kat KL ni, Kekna ajak dia pergi ke Ikea.
Yela, abang Kekna kan duk kirim barang je.
Senang beli sekali harung.

Pergi ke Ikea di hari bekerja adalah sangat best sebab orang tak ramai sangat.
Boleh laa jenguk-jenguk barang puas-puas.
Nanti bergambar pun best sikit. Aman damai jek.. hihi...

Korang tengok ajelah gambar ye.
Malas pulak Kekna nak taip caption satu-satu...










Dah kate orang tak ramai.
So, nak tergolek, terlentang, terbaring pun boleh. Hihi...


Kekna lupa pulak nak snap barang-barang yang kitorang beli.
Iwan pun beli jugak barang untuk rumah dia.
Total semua dalam RM200 jugak la kitorang perabih.
Padahal bukannya kitorang beli barang-barang mahal pun.
Tapi memang puas hati laaa...
Time nak bayar pun orang tak ramai...
Acu kalau pergi waktu cuti atau weekend, jenuh la nak beratur panjang.
Tak sangguh aihhh!!

Lepas dah habis shopping, kitorang keluar dari Ikea dan menghala ke Mid Valley.
Perut dah lapar, so Kekna bawak Iwan dan Amisha pergi makan tengahari.
Kitorang makan kat mana eh?
Lupa plak... hewhew...
Jap, nak mesej tanya Iwan kejap...

Ok, Iwan cakap kitorang makan kat Pelita Nasi Kandar.
Adehhh... cemanalah Kekna boleh lupa pulak ni? Huhuhu...

Dah settle makan, kitorang terus zasss ke Mid Valley.
Ya ALLAH, hazabunnn nak cari parking.
Pusing punya pusing dekat 30 minit jugak la baru dapat parking.

Pergi Mid Valley sebab nak survey barang-barang hantaran untuk Iwan.
Kekna pulak nak shopping baju untuk Amisha dan kakak dia Alyssa yang kena tinggal kat kampung.
Kesian pulak kat diorang.
Takkanlah Amisha datang KL tak beli ape-ape kan...
Sehari sebelum tu dah shopping kat Sogo tapi baju untuk Alyssa tak jumpa lagi.
Kekna nak la belikan baju untuk Alyssa as her birthday present.


Amik gambar deco-deco Christmas.
Cantikkan....











Kekna ada janji dengan diorang untuk belanja makan aiskrim Magnum kat Magnum Cafe.
Al maklumlah Magnum Cafe ni takde kat Terengganu.

Bangunan besar-besar banyak je kat Terengganu tu tapi silapnya asal buat shopping mall je, mesti nak kena ada kedai jual batik la, songket la, keropok lekor laaa...
Kononnye trademark negeri Terengganu.
Udah-udah lerrr nak ber-trademark bagai.
Cukuplah orang jual songket dan batik kat Pasar Kedai Payang tu.
Jangan dicaras lagi perniagaan diorang.
Buat shopping mall, bagi je la business besar masuk macam Parkson ke, Aeon ke, Metrojaya ke...
Ni satu habuk pun takde.
Butik-butik memang tak nampak bayang laaa...
Bagi la peluang dekat rakyat Terengganu untuk shopping kat negeri sendiri pulak.
Ini tak, biasanya orang Terengganu pergi shopping kat Kuantan sane.
Pi sedekah duit kat negeri orang... Hmmm...

Ha, kan Kekna dah membebel... hewhew...

Kekna beli 2 je aiskrim magnum.
Untuk Iwan dan Amisha.
Kekna taknak sebab dah muak. Hihi...




Suka sangat la dapat makan aiskrim magnum...
Banyak kali berterima kasih kat angah dia.. hihih...


Yang ni toksah kate laaa...
Asik pau Kekna je.. -_____-


Tumpang bergambor dengan aiskrim orang lain... mihmihmih...




Sementara diorang makan aiskrim, Kekna sibuk bermesej-mesej dengan customers.
Banyak mesej masuk tapi tak sedar sebab henset duk dalam handbag.
Bila dah duduk-duduk macam ni, barulah boleh check henset dan reply semua mesej.


Bukannya nak berlagak atau ape, tapi alhamdulillah bisnes Kekna berjalan dengan lancar.
Bukannya senang nak senang kan....
Walaupun tak sehebat bisnes orang lain, tapi alhamdulillah ada jugak customer Kekna.
Dan so far Kekna dapat positif feedback daripada diorang semua mengenai produk yang Kekna jual.
Alhamdulillah....

Ni nak bagitahu testimonial daripada MOMMY KEKNA sendiri!
Mommy Kekna adalah pesakit darah tinggi sejak bertahun-tahun lamanya.
Setiap 2-3 bulan, dia kena buat appointment untuk berjumpa dengan doktor.
Bulan lepas masa Kekna balik kampung, dia beli EL Marino Blanc dengan Kekna.
Katanya nak try dulu...

2 minggu lepas kan dia datang KL.
So, Kekna tanya feedback dia selepas hampir sebulan minum EL Marino Blanc.
Dia cakap darah dia menurun!
Dah tak ada darah tinggi!!
SubhanALLAH!! 
Kekna dengar pun rasa macam bersyukur sangat-sangat!
Alhamdulillah.....!

Sumpah dengan nama ALLAH, Kekna memang tak tahu pun itu juga salah satu fungsi EL Marino Blanc (ELMB).
Sebab apa yang Kekna tahu, ELMB ni adalah untuk kecantikan kulit dalaman dan luaran.
Selain daripada tu, ELMB ni adalah untuk kecergasan dan menambah collagen di bahagian-bahagian sendi badan.
Mommy Kekna minum ELMB ni sebab nak tambah collagen kat sendi je sebab mommy juga ada sakit lutut.
Rupa-rupanya bukan sahaja sakit lutut dah hilang tetapi juga darah menurun!!

So, kepada sesiapa yang nak cuba EL Marino Blanc, sila PM Kekna di :-

019- 300 7304
(call, whatsapp, sms)

FB : Diana Aziz

Atau wechat : dianaaziz85

Atau instagram : d.anaaziz