Thursday, February 25, 2016

Short update

Salam readers...

Seminggu dah blog ni tak berupdate ye...
Nak buat cemana uollss.
Kekna takde mood nak update blog kalau takde gambar.
Padahal ade je Kekna pergi jenjalan tapi malas nak snap-snap.
Blogger apakah ini yang pemalas sangat? Huhuh...

Since minggu lepas kesihatan Kekna tak berapa elok. 
Demam on off.
Pastu awal minggu ni tambah pulak dengan ulser dalam mulut.
Uihhh... sakitnya tu tahap nak bercakap pun tak boleh ohh.
Time makan tu toksah cakap la. 
Dia punya pedih tu tahap mengalir air mata!
Dah la efek sampai gusi bengkak.
Kemain lagi bebudak opis dan kengkawan wechat bagi petua macam-macam.
Kumur air garam la, suruh makan aiskrim la, letak serbuk nescafe la, perah limau kasturi la...
Kedengaran macam semua cara-cara tu pedih gile.
Hahaha... Tak berani ahkak nak try.

Dalam pada tubuh demam on off tu, sempat lagi Kekna kuar Ahad lepas. 
Kekna ke PJ semata-mata nak cari breakfast.
Tapi susah betul nak cari parking kat situ.
Last last makan kat Syed Bistro, Bangsar. Senang je dapat parking kat situ.
By the time sampai kat Syed Bistro tu dah pukul 11 lebih.
Lunch terus kat situ. Takde breakfast lagi dah.
Hihi...

Then, kitorang pergi ke Citta Mall, PJ.
Saja jalan-jalan. Pastu ingatkan nak tengok wayang tapi takde citer menarik plak.
Kebetulan kami berdua suka tengok citer seram.
Sekarang ni takde citer seram kat pawagam kan?
Boringgg...

Eh, ni 1st time tau Kekna pergi ke Citta Mall tu.
Besar tu besar la jugak.
Tapi macam boring sikit sebab takde ape sangat pun kat situ.
Banyak restoran je.
Pergi sana after lunch pun, parking berlambak-lambak.

Hari ni Kekna ok sikit.
Walaupun ulser ada lagi tapi takdelah sesakit aritu.
Boleh laa nak gelak-gelak, sembang-sembang.

Esok Kekna ada program kat luar opis.
Hopefully esok badan Kekna ok.
Letih laaa main sakit je sepanjang masa.

Ok la. Kekna nak sambung kemas barang-barang bos.
Chow dulu....










Thursday, February 18, 2016

Balik kampung entri sekali harung

Salam readers...

Morning.... Thursday blues actually untuk Kekna hari ni sebabnya dari semalam demam tak kebah-kebah sampai hari ni.
Ni sekadar demam biasa je. Suhu badan turun naik tapi boleh je nak sembang-sembang dengan orang.
Nasib baik tak tonsil.
Kalau tonsil, confirm dah melepekkk dah.

Nak citer pasal Kekna balik kampung hari tu.
05 Feb 2016, Kekna balik kampung. Sengaja cuti awal sebab time tu je tiket flight murah sikit.
Kekna amik tiket awal pagi pukul 7.
Memandangkan Kekna kena check in bag, Kekna kena sampai kat airport awal.
Ikutkan plan asal taknak la susahkan sape-sape.
Tapi kawan Kekna yang nama Ewan tu beriya-iya pulak nak hantar Kekna.
Kekna memang takleh elak pelawaan dia. 10 kali mesej, 10 kali dia cakap benda yang sama.

Dia datang amik Kekna pukul 4 pagi.
By 5 pagi Kekna dah sampai kat airport dah.
Ingatkan idok lerrr ramai orang kat airport pagi-pagi buta ni.
Rupa-rupanya hazabunn!!
Panjang berjela-jela dia punya que nak check in bag. Hewhew...

Dah check in bag segala, teruslah Kekna masuk departure hall.
Malas dah nak menunggu kat luar sebab ramai bebenor orangnya.
Kekna plak memang taknak breakfast kat KL sebab plan nak breakfast kat K. Terengganu je nanti.

Selama Kekna naik flight sebelum ni, Kekna biasanya dapat gate J.
Tapi kali ni gate flight Kekna gate K2.
Memang jauh gile dari entrance departure hall tu.
Siap turun naik eskalator banyak kali... Mula-mula ingatkan sesat dah sebab memang jauh sangat.
Tapi yakinkan diri jugak ikut signboard.


Finally dah sampai depan gate K2. Gate pun tak bukak lagi. hihi..
Sunyi je area ni walaupun ada ramai orang.


Sementara menunggu gate bukak, Kekna layan lagu dulu dalam hp.
Mata mengantuk toksah cakap laaa time ni.
Tersengguk-sengguk dah Kekna duduk atas kerusi tu.


Yeayyy!! Dah terbang.
Tebal pulak awan pagi tu.

Tapi kan Kekna nak citer pengalaman TERburuk Kekna sepanjang naik flight kali ni.
Depan seat Kekna ada 2 orang foreigners tak tahu dari negara mana but both of them adalah berkaum in**a.
Hazabnya naik flight kali ni sebab bau badan diorang berdua adalah sangat 'harum semerbak bak bunga kasturi'.
Nakharomm sungguh laaa!!
2 orang budak perempuan yang duduk 1 line seat dengan Kekna pun cakap benda yang sama.
Masing-masing terpaksa tutup hidung sebab memang tak tahan sangat dengan keharuman bau badan in**a tu.
Kekna dah siap plan nak bagitahu stewardess untuk tukar seat tapi nampak over plak kang.
Nasib baik Kekna terfikir nak geledah handbag and finally jumpa perfume kecik.
Terus letak botol perfume tu kat hidung sepanjang masa.
Barulah pernafasan rasa selesa.

Kekna bukannya nak mengaibkan tapi tolonglahhh...
Jagalah sikit kebersihan diri tu.
Kalau nak naik flight ke, bas ke, tolonglah sembur sikit perfume kat badan tu walaupun confident badan takde bau.
Consider la sikit keadaan orang lain.
Ni pun nasib baik la perjalanan tak jauh. 45 minit je duk dalam flight tu.
Kalau dibuatnya flight lama sampai berjam-jam, tak ke pengsan orang sekeliling nak menahan bau badan awak tu?
Time keluar dari flight tu, sumpah Kekna rasa bau badan orang tu melekat kat baju Kekna.
Terus sembur perfume banyak-banyak kat baju. huhu...

Jejak kaki je kat Kuala Terengganu, terus mintak adik Kekna bawak pergi pasar sebab Kekna nak beli tart telur dan paung goreng.
Memula pergi Pasar Chabang Tiga. Lepas tu tak puas cari makan kat situ, Iwan bawak plak Kekna pergi Pasar Kedai Payang.
Hooiii, nikmat sungguh bila duduk kat kampung.
Makanan murah-murah je dik non oiii..
RM50 tu boleh tahan seminggu lebih tau untuk makan.

Dah beli kuih muih semua, Kekna terus balik rumah.
Anak sedara Kekna cakap mommy ada masak nasi lemak...
Wahhhhh... sedapnya nasi lemak mommy!

Bila dah balik kampung, terpaling heaven adalah bab makan!
Macam-macam makanan terhidang.
Hari-hari mommy tanya, "esok nak makan ape?"
Wahhh.... Seronoknyeeeee...


Petang hari yang sama Kekna keluar lagi dengan family pergi pasar malam.
Pasar malam kat K. Terengganu besar tau.
Kebetulan pulak ada pesta makanan Thai.
Ape lagi borong kerabu maggi la... hihi..

Mommy pun tak pernah-pernah nak ikut pergi pasar malam, tetibe petang tu dia nak ikut pulak.
Kitorang ada singgah booth Fleur by Mrs Him & GreenAard.
Ala, booth blogger terkenal Kak Di tu.
Tapi masa tu Kak Di takde... yang ada pekerja dia je sorang.
Kekna takde beli apa-apa pun sebab niat pergi situ nak cari makanan je. 
Well, makanan dan Kekna memang tak boleh dipisahkan.

Hari kedua duk kat kampung, mommy masak pajeri nenas dan ikan bakar.
Kekna tolong dia masak sekali.
Suka nau dia.
Yelah, dia dah lama tak masak beriya-iya macam ni sebab sekarang ni kalau hari biasa, takde orang sangat kat rumah.
Mood nak masak pun takde.
Jadi bila ramai anak balik, dia jadi seronok laaa...
Haih, bilalah Kekna bleh transfer balik kampung ni? huhu...



Yang ni mini murtabak.
Ada yang panggil kuih dadar.
Tapi orang Terengganu panggil kuih ropa.
Sedapnyaaa!!

Malam hari kedua, Kekna pergi ke Mydin Mall.
Pergi beli barang-barang dapur sikit.
Kekna plan nak buat breakfast untuk family.


Chicken sausage roll cheese with bread crumbs.
First time buat.
Alahaiiii, senang bebenor nak buatnye..

Amik beberapa keping roti gardenia.
Penyekkan sampai nipis.
Gulungkan sosej yang telah direbus dan sekeping cheesedale dalam roti gardenia.
Lekatkan hujung roti tu dengan tepung gandum yang dah dicampurkan dengan sedikit air.
Fungsinya untuk menjadikan tepung gandum tu seperti gam.
Lepas tu, pukul sebiji telur dan golek-golekkan gulungan roti sosej tadi kedalam telur.
Then golekkan lagi roti sosej bersalut telur tadi di atas serbuk roti.
Ulang langkah yang sama untuk kepingan-kepingan roti yang lain.
Lepas tu goreng dalam minyak yang panas sehingga serbuk roti kelihatan kekuningan.


Tadaaaa!!
Siap! Makan dengan sos cili dan mayonis. Wallahhh!!
Alhamdulillah, anak-anak sedara Kekna semua suka sosej roll ni.
Daddy Kekna pulak duk komen "Bijok ahh breakfast gini. Ini asik makan nasik aje..."
Amboii Daddy, over nau...
Resipi ni budak tadika pun boleh buat.. Heheh...


Chinese New Year menjelma.
Mommy buat agar-agar ubi kentang favorite Kekna...
Ya ALLAH sedapnya agar-agar yang mommy buat ni.
Tak puas Kekna makan...

Owh sepanjang Kekna balik ni, Kekna agak sibuk sampaikan tak sempat nak buat sharing bisnes dengan kawan-kawan.
Bukannya sibuk apepun. Sibuk dengan persiapan wedding Iwan ni haaa...
Hari-hari pergi survey pelamin dan baju pengantin.
Sampai dah muak dah Kekna tengok pakej pengantin tuu.. huhu...


Dia nak pedajal Kekna. Saje je dia nak tutup muka Kekna dengan tangan dia.
Tapi takdan... Haha!


Dah nak kawin dah adik Kekna ni...
Kakaknya bila lagi?

Huihhh,,,, kompem-kompem nanti Kekna akan ditanya soalan ni..
Get ready, Diana!

Dari area kampung Losong sampailah ke Bukit Payung.
Dari Bukit Payung sampailah ke Gong Badak kitorang pergi survey butik pengantin.
Sepanjang perjalanan tu kalau nampak butik pengantin je, mesti kitorang akan singgah.
Tapi kan area Bukit Payung tu pakej pengantin dia melampau-lampau mahalnyaa...
Dah macam pakej kat KL pulak.
Pakej sambut menantu pun sama. Memang tak la amik pakej mahal sangat sedangkan boleh dapat pakej yang jauh lagi murah tapi dapat hasil yang lebih kurang sama kat tempat lain.


Alang-alang dah kat Gong Badak, singgah makan kejap kat Chicken Rice Shop.



Adik bongsu Kekna bekerja sementara kat sini.
Plus kawan baik Iwan manager kat sini.
Sebab tu kitorang singgah.. hihi...
Saje je nak jenguk-jenguk.

Time Kekna balik hari tu, daddy Kekna bawak family pergi ke Kota Bharu.
Nak jalan-jalan aje katanya.
Daddy ajak kitorang pergi ke Rantau Panjang.
Murahnya barang-barang kat sane...
Baju pun macam-macam fesyen ade. Kekna is rambang mata uollss!



Mase ni kat KB Mall. 1st time Kekna sampai sini.
Kenapalah K. Terengganu takde mall macam ni?
Gomen Terengganu ni pun 1 hal.
Mall ada tapi sibuk suruh jual batik songket dan keropok lekor.
Biarlah keropok lekor tu dijual kat Losong je.
Batik dan songket pulak biarlah kat Pasar Kedai Payang je.
Tak payah laaa sampai dalam mall pun nak jual benda-benda macam ni jugak.
Mall buatlah gaya mall... Mentaliti ape pun tak tahu laaa...
Langsung tak moden. haihhh!
Membebel dah ni. huhu...


Dalam kereta.


Kami...


Dah besar dah anak-anak sedara Kekna ni.
Dah anak dara dah.... :)


Masa balik kampung hari tu, Kekna jugak sibuk temankan adik-adik untuk tempah baju Melayu untuk raya kat Kampung Mengabang Tengah.
Hoiiii... busy nau-nau nih..

Hari Rabu last week, Kekna temankan anak sedara, Alyssa Adriena, pergi checkup gigi kat Klinik Gigi Jalan Air Jernih.
Dah settle checkup, Kekna ajak Alyssa jalan-jalan area bandar K. Terengganu.
Jalan kaki je uolsss...


Pastu singgah Stesen Bas K. Terengganu makan keropok lekor.
Hihi...


Khamis, Kekna berjumpa dengan kawan-kawan baik Kekna since zaman kolej.
Syu dan Eda.
Setahun lebih tak jumpa diorang.
Contact pun thru FB dan Whatsapp je.
OMG! Kitorang bertiga aje yang belum kahwin lagi uollsss dalam kolej kitorang dulu.
Acaner? Acaner?


Mula-mula singgah makan kat A&W.
Syu teringin nak minum root beer.
Kekna pulak dah makan pagi.
So perut agak kenyang. Kekna order waffle ais krim je.


Jumaat pagi, Kekna makan nasi impit dengan kuah kacang.
Mak sedara Kekna bagi sebab kebetulan dia datang rumah Kekna untuk ambil ubat.
Ya ALLAH sedapnyeeeee kuah kacang homemade dari aunty Kekna ni...
TQ Mak Dik Nab. :)

Jumaat malam, adik Kekna belanja makan 1 family kat The Kitchen, Kuala Terengganu.
Restoran ni femes jugak la kat K.T sekarang sebab ada masakan Melayu dan Western yang katanya agak sedap dan murah.

Kekna sempat snap menu list restoran ni untuk rujukan korang semua.


Western


Nasi dan mee


Kerabu dan sayur-mayur


Seafood


Daging


Menu tambahan


Minuman


Harga dia takdelah mahal sangat kan...


Tuan tanah


Kami...



Kueh teow goreng ni mommy punya.
Mommy ni bukan jenis uska makan western.



Yang ni Kekna punya. Carbonara...
Ok la rasa carbonara dia.
Tapi kalau ada shredded cheese banyak sikit lagi best...

Kekna order ice blended chocolate.
Ok jugak la rasa dia...


Family Kekna yang lain semua makan chicken chop.
Ok jugak la rasa chicken chop dia.
Cuma kedekk gravy. hehehe...
Tapi takpelah. Nanti boleh la improve by time to time kan...

Kekna bagi rate 4 out of 5 stars untuk restoran ni.

Dah seminggu bercuti, tibalah masanya untuk balik KL.
Seperti biasa Ewan volunteer nak amik Kekna.
Baik sungguh kawan Kekna yang sorang ni...

Dah sampai rumah, ape lagi sambung tido laa... hihi...







Tuesday, February 16, 2016

Hati dan mulut

Salam readers...

Betul cakap orang, mulut manusia ni kita takleh tutup.
Ada je benda yang nak bercakap tentang orang lain.
Alhamdulillah if suka bercakap hal-hal yang baik je.
Tapi kalau yang jenis suka bercakap tentang keaiban dan keburukan orang aje, cemana?

Actually Kekna tak marah pun orang nak cakap yang bebukan pasal Kekna.
Sikitt pun Kekna tak marah.
Tapi terkilan tu ade la secoet.
Sape yang tak terkilan kan bila ada orang menjaja kisah buruk kita. Betul tak?

Baru-baru ni Kekna balik kampung.
Alang-alang dah balik kampung tu, Kekna jumpalah kawan-kawan lama Kekna.
Tetibe ada yang sampaikan berita yang tak berapa sedap didengar.
Ada ex schoolmate bertanyakan tentang Kekna.

W : Diana, ko ingat tak budak sekolah kita nama ***?
Kekna : Yang mana 1 eh?
W: Ala, ***. Dia kawan baik dengan si polan ni...
Kekna : Aku memang betul-betul tak ingat la... Kenapa?
W : Dia ada tanya aku hari tu pasal ko. Aku cakap la ko kat KL sekarang.
Kekna : Then?
W : Dia cakap hebatlah Diana sekarang. Asyik pergi kelab aje...
Kekna : Kelab? Bila masa aku pergi kelab weh?
W: A'ah. Kelab malam. Goyang-goyang aje dia cakap.

Terkedu kejap Kekna dengar.
Bila laa pulak Kekna pergi kelab ni? Lol...
Nama kelab pun Kekna tak tahu, apatah lagi nak jejak kaki ke tempat-tempat macam tu.
Tempat-tempat cenggitu bukannya boleh release kan tension pun.
Lagi buat Kekna tension ade la..
Hingar-bingar macam tu. Huhu...

Lawak pulak rasanya.
Dah macam retisss pulak. Gosip bersepah-sepah.
Hahaha...

Kekna rasa bersyukur sangat sebab ada family dan kawan-kawan yang percayakan Kekna.
Yang tahu siapa Kekna yang sebenarnya. Attitude Kekna, apa yang suka Kekna buat, apa yang Kekna tak suka buat.

Kekna sosial.
Yes, memang Kekna mengaku.
Kekna berkawan dengan ramai orang.
Keluar dengan orang tu, keluar dengan orang ni.
Pergi rumah orang tu, pergi rumah orang ni.
Tapi hanya sebagai kawan. Lepak. Makan. Sembang.
Tak lebih dari tu... 

Kekna tak buat seks bebas.
Kekna tak amik any pills or dadah (nak makan panadol pun takuittt).
Kekna tak minum arak atau berjudi.
Kekna tak masuk kelab malam atau disko atau tempat-tempat yang seangkatan dengannya.
Even orang ajak pergi dengar live band kat HRC pun, Kekna refuse untuk ikut.
Sorry.
Bukan cara Kekna macam tu.

Mungkin orang fikir bukan-bukan sebab tengok cara Kekna berpakaian atau cara pergaulan Kekna.
Balik lewat malam atau awal pagi.
Pegang lelaki sana sini.
Tapi bagi Kekna terpulanglah orang nak cakap Kekna ape.
Kekna takleh halang ape yang orang fikirkan tentang Kekna.
Ikut suka diorang laa...

Kadang-kadang sebelum kita mengata orang itu ini, baik kita cermin hati kita dulu macam mana.
Apa yang terpacul dimulut kita sebenarnya mencerminkan hati kita.
Kita mengata yang buruk-buruk tentang orang lain, habis tu kita ni elok sangat ke?
Baik sangat ke kita ni?
Memang tabiat orang Melayu kita.
Aib orang suka sangat dicanang-canang tapi aib sendiri pandai pulak minta disimpan.
Kita lebih suka tengok orang lain dimalukan dan dijatuhkan.
Kita tak senang hati tengok orang lain happy dan bersuka ria.
Kenapa eh macam tu?

Actually ni bukan kali pertama Kekna dengar orang bercakap belakang tentang Kekna.
Fitnah tu dah terbiasa Kekna kena.
Pernah dulu Kekna difitnah kononnya menghasut supaya orang saling membenci.
Allahu Akbar!
Suka nau fitnah-fitnah orang nih. Haip!
Kekna tak suka bencikan orang.
Kalau benci pun, seminit je. Lepas tu dah tak benci dah.
Bukannya nak kata hati Kekna ni sesuci lebaran ke ape tapi Kekna malas nak pendam lama-lama.
Malas nak hold aura negatif dalam hati.
Marah pun sekejap je.
Lepas marah, Kekna akan nangis. Lepas nangis, dah tak marah lagi dah.

Kekna sukakan suasana harmoni.
Kalau boleh Kekna nak elakkan suasana-suasana yang tak best.
Suasana yang saling membenci, mengata, hipokrit.
Wehh, Kekna tak suka sangat jadi hipokrit.
Hohoho... Hipokrit ni lebih kurang je macam orang yang munafik.
Elak-elakkanlah ye jadi hipokrit.

Even dalam pekerjaan dan bisnes, memang Kekna sukakan suasana harmoni.
Takmo gaduh-gaduh, takmo sentap-sentap.
Gaduh dan sentap ni bukannya boleh settle kan masalah pun. Betul tak?
Tapi kita sebagai manusia kenalah jaga hati orang lain jugak.
Cakap tu janganlah main ikut sedap mulut je.
Cakap orang tu buruk la, tak cantik la, tak hensem laa, tak cerdik la, tak mature la...
Eh, macam-macam benda buruk la...
Semua orang kann ada hati dan perasaan.
Kita nak orang jaga perasaan kita, then kita pun kenalah jaga perasaan orang lain juga.
Tak susah pun nak jaga hati orang ni...

Eh, dalam bisnes hati kena kental tau.
Kena terima rejection.
Kemain penat buat sharing, end up orang kata tak berminatlah, tak sukalah, barang dah ada laa..
Macam-macam dugaan.
Sakit ohhh bila orang reject kita. Tapi tak apalah.
Usaha tangga kejayaan!
Rezeki ALLAH swt tu luas...
Selagi ada usaha, selagi itulah pintu rezeki akan terbuka.

Dalam perhubungan pun, ada je orang yang kepochi nak amik tahu.
Silakanlah cik kak...
Teruskanlah amik tahu. Stalk la FB saya tu...
Mentang-mentang la awak kenal dia dan kebetulan awak pun kenal saya.
Sedap la awak gosip-gosip ye.
Bila orang main stalk macam ni, memang Kekna pun akan stop la any posting yang berkaitan.
Sebab perhubungan sekarang ni Kekna takkan reveal sangat.
Kekna malas nak create isu untuk dijadikan bahan umpatan orang.
Tak pepasal nanti akan timbul aura negatif pulak.
Selagi Kekna boleh elakkan, Kekna akan elakkan.
Kekna taknak hidup Kekna ni serabut dengan benda-benda yang tak penting.
Kekna nak hidup aman.
Penat dah hidup asyik bermasalah je...

Apepun Kekna redha je la orang nak buat apepun.
Lantak deme lerr... Idok lerr ku peduli.
Hati kering orang kate.
Tapi kering-kering pun, kalau tak tahan Kekna menangis jugak dalam bilik air... hihi...
Mana la hati ni mampu bertahan.
Kadang-kadang kita tak usik orang pun tapi orang aje yang asik usik kite.
Penat la... huhu...

Ada orang cakap, dalam hidup ni takleh dengar sangat ape yang orang cakap.
Tapi itulahh... taknak dengar pun end up terdengar jugak kan...
Cume Kekna ni jenis tak simpan dalam hati.
Taknaklah dendam-dendam, marah-marah.
Tak guna. Hati sendiri jugak yang sakit.
Memang dari dulu lagi Kekna amalkan sikap maafkan orang.
Tak rugi pun sebenarnya.
Sebab tu ada kata-kata mutiara yang mengatakan

"Yang memberikan kemaafan itu lebih mulia dari yang memohon kemaafan".

Bukannya nak kata Kekna ni baik sangat, tapi sekurang-kurangnya cubalah untuk tak berbuat jahat pada orang lain.






Monday, February 15, 2016

B.bap NU Sentral

Salam readers...

Last week Kekna ada temujanji nak lunch sesama dengan geng-geng secretary.
Asalnya taknak join sebab Kekna memang mengantuk sangat-sangat.
Plan nye time lunch tu nak tido la sekejap.
Kekna tak cukup tido sebab malam sebelum tu Kekna tido lewat dek keluar dengan Mr.K.
Memang mengantuk tahap terukkk punyalah.
Tapi geng-geng ni paksa jugak Kekna keluar makan dengan diorang.
Memandangkan dah lama sangat Kekna tak join lunch dengan diorang, so Kekna ikut je laa diorang keluar hari tu.
Tahan je la mata mengantuk tuuu... huhu..


Eh, TERselfie pulak... hihi...

Sebelum pergi, haruslah make up dulu.
Dah make up, kenalah selfie.
Pastu upload dalam wechat. 
Dasar gelenyar memang cenggini la gayanya. hihi...

Kekna sendiri pun tak tahu diorang nak lunch kat mana.
Memang main ikut je.
Kekna ni jenis tak kisah sangat bab-bab makan.
Tapi nak kata Kekna bedal semua, tak la jugak.
Ada benda-benda yang Kekna tak makan tapi dah tau dah geng-geng secretary ni lebih suka makanan-makanan Korea-Jepun.
Asal keluar lunch je, mesti diorang serbu restoran Korea. Tak pun restoran Jepun.
Hihih...

Hari tu kitorang makan kat B.Bap di NU Sentral.
First time Kekna makan kat sini.
Ok la restoran ni. Cozy... Mungkin masa Kekna pergi tu tak ramai sangat orang.
Restoran ni ada 2 tingkat.
Kekna dan kengkawan pilih meja tingkat atas. 
Lagi selesa.

Kitorang order banyak jugak makanan.
Maklumlah makan berempat.
Tapi Kekna pun dah lupa kitorang makan ape...
Korang tengok gambar ajelah ye.. hihi...



Yang ini sedap.



Seafood Ramyeon.
Sebijik sebijan rasa macam megi ayam.
Not recommended... huhu...


Yang ni sedap.


Pajeon.

Kekna dah lama sangat tak makan banyak macam ni.
Once dah makan, mulalah perut rasa sebu semacam je.
Puas hati la jugak la makan kat sini sebab ada makanan yang sedap dan harga memang berpatutan.
Idok lerr mahal bebenor orang kate.


Tuan tanah.
Tengok tu perut dah membuncit...


Ika....


Kak Shy...


Mimy...


Kami...

Next nak Jalan Jalan Cari Makan kat negeri luar pulak on weken.
Bilenye korang??
Nana tertunggu-tunggu jugak nih.
Tak lama lagi dah nak gaji.. hehe