Thursday, March 24, 2016

Keciwa si Ben10

Salam readers...

Tengahari tadi Kekna kuar lunch dengan ofismates.
Ofismate yang baru masuk dalam unit Kekna. Wanie dan Izy.
Kitorang pergi ke BBQ Chicken, Plaza Pantai.

Dah hari-hari duk makan kat foodcourt je, jadi hari ni Wanie ajak makan kat restoran pulak.
Gaji pulak dah masuk hari ni.
Haruslah enjoy kannn...


Ini menu Wanie... Paris Wings.
Sedap katanya.. RM15.90.


Ini Kekna punya... Golden Olive Chicken.
RM17.90.


Yang ini pulak Izy punya. Kimchi Jjigae.
RM17.90.

1 je Kekna tak suka dengan restoran ni.
Cara diorang hidang tu macam bukan taraf restoran.
Bukannya nak kena berhias bagai atas plate tapi tengok la plate Izy tu.
Nasi tu dah macam nasi sejuk.
Ala-ala makan kat rumah plak... Hmmm...
Nasib baik Izy cakap ayam tu sedap.

Nasi Kekna pun sama. 
Macam dia lambakkan aje nasi tu dalam plate.
Sos thousand island atas sayur tu pun.... alahaiiiii, secoett nau!
Kedekut-kedekut nanti jadi kuda baru tahu! huh... -___-

Hari Isnin lepas, Kekna ada pakai baju ini:-



Terus tak pepasal Wanie dan Izy gelakkan Kekna.
Diorang panggil Kekna Ben10.
Ceshhh!!  T____T

Kenapa Ben10?


Diorang kata baju Kekna sebijik macam baju Ben10. -____-

Actually bukan diorang je yang tegur baju tu macam baju Ben10.
Tapi adik Kekna si Iwan tu pun tegur benda yang sama... T___T
Balik rumah, terus Kekna tanggalkan baju tu dan letak dalam stor.
Takmo pakai dah. Hihii...

Tapi kan,,, walaupun Wanie dan Izy panggil Kekna Ben10, diorang tu ape?
Suria Baja Hitam dan Gaban!
Hahahaha!!!! :p


Tuesday, March 22, 2016

Sejuknya hari ini

Salam readers...

Alhamdulillah... Bumi KL hari ini sejuk menggeletar.
Dari pagi tadi hujan turun tak henti-henti.
Cuaca pun mendung aje.
Fenomena El- Nino baru-baru ni memang buat Kekna susah hati.
Bukannya ape, takmo laa kes takde air macam2 tahun lepas tu berulang lagi.
Hazab oiiii....
Hidup tanpa elektrik, boleh lagi laa kita tahan.
Tapi kalau takde air, alamatnya semua benda pun takleh buat.

Kekna awal-awal lagi dah siap takung air satu baldi besar.
Yela, kot kalau takde air ke ape, boleh la guna air dalam baldi tu pulak.
Kali ni Kekna nak takung air dalam baldi besar yang lagi 1.
Biar ada 2 baldi besar air. Senang kalau jadi apa-apa nanti.
Nampak tak trauma nya disitu? Hehehe...

Walaupun hari ni hujan, semalam panas hazabun nauzubillahi min zalik!
Balik kerja, Kekna terus singgah ke gerai burger.
Tolong budak-budak kat situ jual burger.
Laku weehhhh burger kat situ. Tak menang tangan dibuatnya.
Burger sedap, haruslah la laku kan...

Si dia pulak mesej Kekna bagitahu nak join pergi gerai burger tu...
Alamakkkk!
Panik ahkak ok!
Dah la muka berlengas berminyak semua kepanasan.
Yela, petang semalam langsung takde angin. 
Dah la panas melayan customer lagi.

Tunggu punya tunggu, pukul 8 lebih barulah dia sampai.
Patutlah dia lambat.
Rupa-rupanya dia angkut anak sedara dia nama M dan kawan dia, I sekali.
Tiga-tiga pun chef.
I tu chef kat DoubleTree by Hilton, KL.
M tu chef kat Hilton, KL.
Dia pulak currently kat One World Hotel.

Diorang bertiga lepak kat gerai burger sampailah pukul 10 malam lebih.
Masa tu pun memang panas. 
Angin memang takde langsung.

Balik rumah, Kekna mandi solat.
Lepas tu pengsan dah atas katil.
Penat bebenor.
Tapi, disebabkan panas sangat cuaca semalam, Kekna tido tak berapa lena.
Asyik la terjaga dari tidur. Dalam keadaan mamai macam tu, Kekna bangun pergi mandi.
Ada la 3-4 kali Kekna bangun pergi mandi semalam.
Terus datang kije hari ni mata sembab... hihi...


Hari ni ahkak tak make up dik non.
Just pakai foundation je.
Eye liner kemana, lipstik pun kemana.
Malehhh nak melawa.

Memang patut la semalam panas bebenor.
Rupa-rupanya ALLAH swt nak bagi hujan sepanjang hari ini...
Alhamdulillah...

Wednesday, March 16, 2016

Keranamu iron board dan cabaran tinggal menyewa

Salam readers...

Kekna tak tahu mentaliti budak-budak perempuan sekarang ni.
Masing-masing jenis takde common sense kot.
Ni kisah housemate Kekna.
Actually dah lama sangat dah Kekna sabar dengan dia ni.
Tapi tu la, kalau tegur kang sentap pulak.

Kisahnya kat rumah Kekna tu semua benda Kekna provide kan.
Peti ais, mesin basuh, dapur, iron...
Maknanye benda-benda penting semua dah ada.
Dulu mesin basuh Kekna bagi pinjam. 
Tapi masing-masing guna acuh tak acuh.
So, Kekna tak bagi guna dah.
Biar la kan... kalau rosak, bukannya diorang nak share duit untuk baiki pun.

Duit dapur pun diorang tak share.
Tong gas Kekna bayar sorang.
So, Kekna tak bagi diorang guna dapur Kekna tu...
Takkan la orang lain bayar tapi kau sedap-sedap nak guna kannn...

Sekarang ni hanya peti ais dan iron je yang Kekna bagi guna.
Itupun Kekna sakit hati sebab dalam peti ais tu bersepah-sepah air kotak, air tin, sayur-mayur yang dah lama mereput.
Siapa punya pun tak tahu laa...
Yang tuan punya makanan pulak sikittt pun tak berani nak buangkan benda-benda tu.
Alih-alih peti ais tu Kekna sorang jugak yang bersihkan.
Tapi takpelah... Sabar selagi boleh.

Iron board, Kekna provide.
Masa mula-mula beli iron board tu, Kekna terus lapikkan papan iron tu dengan tuala yang dah lama Kekna tak guna.
Bukannya apa, selesa sikit nak gosok baju sebab lapisan jadi tebal dan lembut kan...
Housemate Kekna yang nama Kak Siti tu baik hati tolong sponsorkan lapik iron board yang dia beli kat Aeon.
So, iron board tu ada 3 lapis laa... Memang selesa sangat-sangat la nak menggosok kan.

Tapi kan yang tak sedapnye, lapik yang Kak Siti beli tu selalu sangat koyak.
Baru beli seminggu, dah koyak. Terbakar.
Bila dah koyak, tak selesa laa nak menggosok.
Then Kak Siti beli lapik yang baru.
Punnnn sama. Tak sampai seminggu, terbakar lagi.

Dah terlalu banyak kali dah Kak Siti tolong belikan lapik iron board tu.
Perkara yang sama jugak yang terjadi.
Paling kelakar, masing-masing takde pun nak mengaku.
Kak Siti pun dah merungut-rungut dah sebab asyik selalu kena beli baru.

Yang terbaru, 2 minggu lepas Kak Siti beli lapik yang baru.
Tapi minggu lepas koyak lagi.


Kekna sebenarnya tahu siapa yang buat tapi just nak tunggu je dia datang say sorry ke ape.
Tapi sampai ke sudah takde.
Macam takde rasa bersalah langsung menjahanamkan harta benda orang.

Budak ni ada je kerja kat Menara TM ni tapi company tenant.
Memang bagus sangat la perangai tu.
Dah la kat rumah tak bertegur sapa. Tapi sibuk duk pakai barang orang.

Memang la lapik tu tak mahal sangat tapi kalau dah selalu sangat kena beli baru, letih la jugak.
Sepuluh ringgit pun tetap duit jugak kan...

End up Kekna decided untuk alihkan iron masuk dalam bilik setiap kali selepas guna.
Hanya Kekna dan Kak Siti je yang boleh pakai iron dan iron board tu.
Malas nak amik tahu orang lain iron baju ke tak...

Pastu 2 hari lepas Kekna terlupa nak masukkan iron tu kat dalam bilik.
Eh, senyap-senyap si dia yang berperangai elok ni guna iron tu tanpa rasa bersalah.
Tak faham ape sebenarnya yang dia fikir.
Takkan tak faham-faham lagi kot?
Takkan laa nak kena sound dulu baru nak reti bahasa?
Aduhaiii...

Inilah puncanya Kekna malas nak bagi budak-budak rumah guna barang-barang Kekna.
Diorang ni guna suka hati diorang je.
Langsung tak reti nak respek barang-barang orang.

Kalau pencuci pinggan tu, masing-masing tunggu Kekna yang belikan.
Kalau tak, takdenye diorang nak tolong belikan.
Kalau habis je, tahu pulak masing-masing makan tak guna pinggan mangkuk sudu garfu.

Masing-masing dah bekerja.
Masing-masing ada duit sendiri.
Belilah sendiri barang-barang keperluan yang mana mampu.
Teruklah kalau asyik nak harapkan orang lain je.
Hidup nak free je... Banyak cantik muka awak!

Kekna ni bukannya berkira sangat.
Tapi kalau orang dah buat macam ni, nak bagi guna pun dah jadi tak ikhlas dah.

Hidup menyewa ni kenalah reti bahasa sikit.
Lebih-lebih lagi nak guna barang orang lain.
Kenalah cermat.
Minta izin dulu kalau nak guna barang orang.
Kalau TERrosakkan ke ape, bagitahu tuan punya barang.
Jangan main senyap je.
Nanti kalau tuan barang tak bagi guna, bising pulak.
Tapi bila dah bagi guna, tak reti bahasa.

Ni bukan kali pertama Kekna dapat housemate perangai macam ni.
Dah banyak kali.
Masing-masing jenis selfish. Tak fikir orang lain.

Depan boifren macam perempuan melayu terakhir.
Belakang boifren, perangai macam pelesit.
Pelesit ni kalau tak kacau orang lain, takpe.
Ni tak... hati kering. Muka tak tahu malu.

Haih... geram pulak hati kite...
Huhu...







Tuesday, March 15, 2016

Tak ada bujang? Kita amik duda... Tak ada kedua-duanya? Sila mereput...

Salam readers...

Agak lambat untuk Kekna bercakap tentang hal ni. Dah basi dah pun.
Aritu kan keluar isu panasss mengenai isteri serang majlis persandingan suami dengan wanita lain.
Dah la dapat tahu suami curang, lepas tu diceraikan pulak dengan talak 3!
Ya ALLAH....!!
Acu kita berada di dalam situasi si isteri. Ape perasaan kita?

Selalu orang cakap, perempuan akan faham perasaan sesama perempuan.
Kalau macam tu, kenapa boleh timbul isu perampas, merampas dan dirampas?
Itu ke yang dinamakan memahami perasaan sesama perempuan?

Kenapa perlu jadi perampas?
Tak laku ke? Atau terdesak sangat? Ataupun sengaja nak test market?
Tak pun sebab terkesan dengan statistik dunia kononnya nisbah bilangan seorang lelaki bersamaan dengan 11 orang perempuan (1:11)?

Actually kan since last year selepas Kekna putus tunang, Kekna mengambil masa untuk mengenali lelaki lain.
Kenal untuk jatuh cinta, i mean.
Tapi untuk sekadar berkawan biasa tu, memang tak dinafikan ramai.

Dalam proses berkawan tu, Kekna jumpa ramaiiiii sangat lelaki bujang.
Siapa kata sekarang ni susah nak jumpa lelaki bujang?
Tipu semata-matalah!
Perempuan yang jenis malas berusaha je yang cakap macam tu.
Dah la malas berusaha, pastu main sambar je even suami orang pun.
Yela, seronok kapel dengan suami orang.
Pandai melayan, pandai bermain kata-kata.

Ehhh, Kekna dulu pernah tauu bercinta sekejap dengan suami orang.
Tup-tup kena serang dengan adik beradik dia dalam sms.
Masa tu takde whatsapp lagi.
Terpinga-pinga kejap bila dapat tahu yang dia tu suami orang.
Patut laa kalau nak jumpa on weken asik di waktu malam aje.
Rupa-rupanya tipah tertipu. Hewheww...

Tapi kannn memang seronokkk sangat kapel dengan suami orang ni.
Pandai pujuk, pandai melayan, pandai berkata-kata...
Ate dia dah terbiasa dengan pompuan kan.
Tapi yang pompuan ni pun tak perlulah desperado sangat.
Fikirlah... tak kemana-mana pun kapel dengan suami orang ni.
Kekna pernah terbaca kata-kata dari facebook:-

"Suami orang yang melayan awak bukan kerana awak cantik tetapi kerana awak murah"

Pedasss wehh kata-kata ni.
Tak terasa lagi?
Ada seseorang pernah cakap kat Kekna,

"Depan awak, dia kutuk bini dia. Tapi di belakang awak, malam-malam, bini dia jugak yang dia duk peluk"

Hohoho...
Bab berkongsi tutttttt tu paling Kekna geli.
No...no...no...

Kita ni sebagai wanita bujang boleh buat pilihan.
Kena rajin mencari. Kena pandai memilih.
Jangan main sauk je.
Umur kita ni semakin tua. Bukannya semakin muda.
Kenapa nak sia-siakan masa muda kita dengan orang yang belum tentu beri cahaya untuk kita di masa hadapan?

Kalau setakat dijanjikan dengan janji-janji pelesu, mat bangla pun boleh buat benda yang sama dik non.
Lelaki memang senang menabur janji.
Sekejap janji tu, sekejap janji ni.
Dalam sepuluh janji yang dia buat, ada la satu dua yang dia tunaikan.
Yang lain, harammmm dia lupa.
Yela, janji sekadar nak senangkan hati kita.
Untung-untung dapat apam free... Ye tak?
Tak dapat takpe. Next time cuba lagi.
Kekdahnye, usaha tangga kejayaan. Tak gitu?

Macam yang Kekna cakap tadi, kita kenalah pandai memilih.
Kita ada option.
Tak jumpa yang bujang, kita carilah yang duda.
Berlambak duda-duda hot kat Malaysia ni.
Tapi kenapa suami orang juga yang dicari?

Orang kata, kalau dah jodoh, lari cemana pun akan disatukan juga.
Itu lain cerita.
Dah tahu orang tu suami orang, kita larilah.
Kalau dah lari tu, tapi masih dekat, asyik terserempak, susah nak lupakan perasaan, dah puas berdoa pada ALLAH tapi perasaan semakin kuat, dua-dua ada niat nak kahwin, takpelah.
Minta restu dari kedua-dua belah pihak.
Mintak izin juga dari isteri pertama.
Kahwinlah dikau berdua dengan senang hati.
Tapi sesetengah orang tak buat macam tu.
Dah tahu orang tu suami orang, masih lagi nak bertempek.
Masih lagi nak bercinta. Bercinta dalam diam.
Si suami terpaksa menipu pada si isteri sebab nak keluar dengan girlfriend.
Lepas tu, kalau boyfriend takleh keluar, si girlfriend sentap terasa hati sebab rasa si boyfriend lebihkan isteri dia.
Kalau boleh dia nak si suami orang tu bertempek dengan dia je.

Mana boleh macam tuuu...
Korang tengok tak cerita 'Cinta Paling Agung'?
How desperate the wife nak selamatkan rumahtangga dia?
Ubah penampilan, ingatkan suami tentang janji malam pertama diorang.
Desperate tak desparate, dia ada hak untuk pertahankan rumahtangga dia.
Demi anak. Demi nama keluarga.
Time isteri mintak cerai, takde pun tanda kekesalan kat muka suami.
Tapi bila time girlfriend mintak putus, menangis kemain!
Dengan isteri, cakap kasar-kasar.
Dengan girlfriend, cakap lembut pijak semut pun tak mati.
Tak rasa kesian ke dengan si isteri?
Hoiii, emo ahkak!

Carilah yang bujang wahai gadis-gadis.
Takde yang bujang, ambillah duda.
Jangan dikacau orang punya.
Jangan diganggu rumahtangga orang.
Jangan diganggu hubungan orang lain.
Fikir sikit, macam mana perasaan kita if satu hari nanti ada perempuan lain pulak yang ganggu rumahtangga kita.
Walaupun niat kita baik, bukan nak merampas tapi sekadar nak berkongsi kasih, kita fikir adakah pihak yang lagi satu nakkan benda yang sama juga?
Kita nak bahagia tanpa menyakiti hati mana-mana pihak.
Barulah kebahagiaan kita tu kekal.
Kita taknak bahagia tu datang sekejap-sekejap je kan...

Carilah yang terbaik untuk diri sendiri.
Kita layak untuk menjadi satu-satunya permaisuri di dalam hati seorang lelaki.
Kenapa kita nak memilih untuk menjadi yang kedua?
Orang kata, yang pertama itu priority.
Yang kedua itu adalah option.
Nak ke kita jadi satu option untuk orang yang kita sayang?
Kita setia pada dia seorang.
Tapi dia? Dengan kita, bercinta-cinta. Dengan wife dia, berkasih-kasih.
Kenapa kita tak memilih lelaki yang akan bercinta dan berkasih dengan kita seorang saja?

Waktu bercinta, serba-serbi sanggup.
Tapi fikirlah, sanggupkah kita hidup bermadu di alam perkahwinan nanti?
Waktu suami terpaksa dibahagi dua.
Sekejap dengan isteri pertama. Sekejap dengan kita.
Sanggup?
Waktu dia bersama dengan isteri pertama, kita terkulat-kulat duk kat rumah menunggu panggilan dari dia.
Time hari raya, bila tiba waktu dia balik kampung isteri pertama, kita terkulat-kulat beraya tanpa suami disisi.
Orang lain pagi raya peluk cium salam tangan suami.
Tapi kita?
Nak ke kita hidup macam tu selamanya?

Kekna? Tak nakkk!

So, carilah yang bujang ye.
Tak jumpa yang bujang, carilah duda...
Kalau tak jumpa jugak, silalah mereput sampai bila-bila.
Dah sah-sah kau jenis malas mencari kan...



Thursday, March 3, 2016

The Amazing Race, Taman Botani Perdana

Salam readers...

Friday last week, department audit ofis Kekna mengadakan The Amazing Race kat Taman Botani Perdana, KL.
Program start pukul 8:30 pagi dan dijangka tamat dalam pukul 11 pagi.
Pukul 8:30 pagi semua staff audit berkumpul kat sana dan diberikan briefing oleh organizer.
Dah lama geng-geng audit tak berkumpul buat aktiviti macam ni.

Kekna diletakkan dalam group 8.
Group 8 ni ada 4 orang.
Kekna, Cherylyn, En. Nawawi dan En. Nazruddin.

Alkisahnya game bermula dengan gambar yang diterima dalam whatsapp group.
Kena cari lokasi yang ditunjukkan di dalam gambar.
Ada map yang diberi tapi mencabar jugak sebab tatau starting point kita kat mana.

Dah dapat jumpa 1st location, kitorang kena susun puzzle.


Ingatkan puzzle ape tadi.
Rupa-rupanya gambar pegawai-pegawai atasan TM.
Nak susunnya pun takde la susah benor tapi nak meneka nama penuh diorang tu siap dengan BIN lagi...
Perah otak beb! Hahaha...
Yela, biasanya main panggil nama je. 


Oleh sebab terlupa nama penuh sorang pegawai atasan, group kitorang kena face painting...


Cilakak betul buat blusher kaler biru kat pipi Kekna... Haha


Cantik tak weollsss? Lolzzzz...

Dah kena face painting, kitorang dapat pulak 2nd location kat dalam whatsapp group.
Bergegas pulak ke sana...

Kat 2nd loc, kitorang kena amik guli dalam kotak.
Kitorang tatau pun apa yang ada dalam kotak tu...



Rupa-rupanya ada ulat-ulat ni haaaaa...
Geli geleman Kekna tengok... 
Nasib baik la ulat-ulat ni tak merayap kat tangan masa Kekna seluk tangan dalam kotak tadi...
Huhuhu...


Baju belang-belang tu yang jaga checkpoint kedua ni...

Pastu kitorang kena pergi checkpoint ketiga pulak...
Tiup tepung...


Bersungguh tak iolsss??
Hahah





Tak payah pakai Qu Puteh pun...
Guna tepung pun boleh jadi putih.. 





Jahanam baju & tudung Kekna... Lolzz...


Then kena makan wasabi dan peria pulak...
Hazabun betullah bab-bab makan yang pelik-pelik ni.
Wasabi ok lagi untuk Kekna telan tapi kalau dah banyak tu, memang menusuk hidung hoihhh...

Bila dah start makan peria, ok fine.. Selamat muntahkan balik la nampaknya.
Bab-bab sayur mayur ulam-ulaman ni memang Kekna tak boleh.
Nanti telan sembarangan, tak pepasal kena tonsil.


Nah, snap untuk checkpoint keempat...



Checkpoint kelima, kena main bola tangkis.
Smash perlahan bola tangkis dengan racket untuk masukkan bola ke dalam bakul.
Ingat senang ke wehhh... haha...
Kekna punya bola sikitttt je lagi nak masuk dalam bakul.
Tapi end up , empat-empat group member Kekna tak berjaya masukkan bola.
Sebagai denda, kena makan cili hijau.



Kekna ngelat tak makan pun cili ni...
Yela, kang tonsil susah pulakkk...
En. Nawawi yang volunteer tolong makankan untuk Kekna. Hihi...
Ada yang cakap cili ni tak pedas pun.
Tapi Kekna tetap tak boleh makan mentah...
Mengada kan Kekna ni...


Nah, gambar di checkpoint terakhir.


Pastu semua berkumpul kat Taman Botani semula untuk pengiraan markah dan pembahagian hadiah.


Hadiah dapat tumbler je.
Ok laaa...


Ni geng gadis-gadis dan mak gadis dalam unit Kekna sekarang.
Puan Tuty, Izzy, Wanie dan Kekna...

Habis je The Amazing Race ni, Kekna, Wanie dan Izzy bergegas pergi ke Jakel Jalan Masjid India untuk beli hadiah untuk GM Kekna yang akan balik ke SPRM.
Kitorang belikan kain songket untuk GM sebagai kenang-kenangan...

Hari ini dalam sejarah Kekna masuk Jakel dalam keadaan yang sangat jelitaaaa
Dengan pakai pakaian sukannyaaa,,, dengan muka berbedak tepung, tudung yang ada bling-bling tepung, bau-bauan yang harummm mewangiiii..
Ohhhmaiii!! Memang sebijikkk macam orang asli baru kuar dari hutan wehhh...
T___T

Dalam keadaan yang sangat jelita itu jugak, kitorang singgah makan kat Ikan Bakar Jalan Bellamy.
1st time Kekna datang makan kat sini.
Memang terbaekkkk!!!!


Kitorang bertiga order kerang bakar, ikan cencaru bakar, ikan terubuk bakar dan sotong bakar.
Sotong sebesar tapak tangan tuuu...
Makan pulak dengan nasi panas-panas.
Perghhhhh!!! Nikmat dunia weehhh!!

Nak datang sini kena datang awal.
Kalau tak memang susah nak dapat meja kosong.
Masa kitorang sampai tu, ada la dekat 15-20 minit menunggu meja kosong.
Memang ramai gile orang kat kedai makan ni.

Apepun, memang berbaloi menunggu lama.
Sebab seafood bakar dia memang sangat sedap!

TQ Wanie sebab bawak kitorang makan kat sini.
Next time bolehlah kita pergi lagi...
TQ Izzy sebab belanja kitorang makan on that day.
Salam perkenalan katanya... hihihi...

Muahhh muahhhh untuk korang berdua....
*Im not a lesbo, btw... lolzzz*

Wednesday, March 2, 2016

Killer Gourmet Burger, The Gardens

Salam readers...

Sekian lama dah tak update pasal geng avengers kan.
Sekarang ni dah jarang sangat-sangat dah Kekna berjumpa dengan diorang.
Diorang ni selalu sangat busy.
Balik kerja pun sampai 10-11 malam.
Paling awal pun pukul 8 malam...
Uihhh,, Kekna is tak sanggup untuk balik selewat itu.
Bagi Kekna, pukul 5:31 petang tu kalau belum balik lagi dah consider lewat dah..
Mihmihmih...

The day after pengumuman bonus company, schedule geng-geng avengers dah agak free.
Orang finance memang cenggitu la kot kan...
Sebelum announce bonus, busy nye kemain lagi.
Lepas announce je, terus free.
Then, kitorang plan keluar lunch.
Rindunye nak keluar lunch dengan diorang ni.

Leen suggest makan kat KGB, The Gardens.
Kekna as usual, on je memana pun.
Tak kisah.
Fast food memang Kekna makan semua. Jenis tak memilih.


Kekna dan Leen


Farid dan Ekin...

Rindu nak dengar diorang ni bertekak.
Dulu masa diorang duk satu unit dengan Kekna, hari-hari Kekna dengar Farid dan Ekin bertekak.
Now, diorang takde sunyilah sikit.

On that day, as usual diorang bertekak lagi...
Wahhh, diorang bertekak ibarat dendangan lagu di telinga Kekna.
Hahaha...


Farid fredo the weirdo rude bijjj...
Panjang nau nama gelaran dia... hihi


Kami! Avengers Bijjj... :)

Dah namanya pun makan kat KGB, haruslah semua makan burger je kan.
Jangan di-compare-kan rege burger Ramly dengan KGB ni ye.
Ibaratnya sejauh jarak langit dengan bumi.
Sesekali makan burger mahal, ape salahnya kan?
Bukannya selalu pon...

Tapi kan Kekna memang perasan lately Kekna suka sangat makan burger.
Hari-hari makan burger pun takpe.
Macam minggu lepas, Kekna order burger McD.
Pastu makan kat KGB pulak.
Petang-petang balik kerja memang dah acara wajib Kekna menyinggah kat gerai burger bawah rumah.
Gerai burger tu kawan Kekna punya.
Balik kerja duduk sembang-sembang dengan dia kejap, pastu Kekna akan order burger dengan dia.
Beli burger daging biasa pun takpe.
Burger dia best sangat-sangat.
Daging juicy, tak lokek sos dengan mayo. Sampai melimpah-limpah sos bila makan.

Hari ni Kekna puasa.
Tapi tekak memang nak makan burger lagi.
Habis tu kalau makan burger, kompem-kompem la tak kenyang kan?
Kang tengah malam nanti menggelupur plak cari nasi...
Cane ni? Cane ni? Huhuhu...

Ok, back to the main story.
Korang lihat sendirilah rege burger ni ye...

(Pic credit to: mr.google)

ONLY HALAL!
Silalah makan tanpa was-was ye...


Ni farid punya..
Burger pineapple express. Vefe sangat uollsss..


Yang ni Kekna dan Leen punya.
KGB Spiked - beef
Ada beef bacon, cheddar, spicy sauce...
Sedap weehhhh!
Ade tertelan ailio dah ni.... T____T


Yang ni Ekin punya.
Tornado... Nampak sedap kan?

Ohmaiiii, memang teringin nak makan lagi ni..
Hehehe...