Tuesday, April 26, 2016

Dah ready ke belum ni?

Salam readers...

Kekna adalah tersangat busy lately.
Pertambahan kerja di office, balik ofis buat part time bisnes pulak sambil sambil tolong kawan Kekna jalankan bisnes burger dia.

Sebenarnya sekarang ni Kekna sedang menghitung hari.
Lepas ni Kekna akan mulakan hidup baru, alam baru, suasana baru...
Teruja sebenarnya tapi kekadang ada jugak datang perasaan takut.
Betul ke keputusan yang aku buat nih?
Huhuhu...

Tapi Kekna tahu setiap kejadian pasti ada hikmahnya.
Semoga keputusan Kekna ni betul dan yang terbaik untuk hidup Kekna.
Walaupun Kekna takut dengan keputusan yang dibuat, tapi Kekna mengharapkan yang baik-baik saja.

Adik Kekna, Iwan memang support apa yang Kekna lakukan.
Mungkin ada bahagia yang sedang menanti.
Siapa tahu kan?
ALLAH swt adalah sebaik-baik perancang.

In sha ALLAH.
Doakan kebahagiaan Kekna ye, kawan-kawan... :)

Monday, April 18, 2016

April oh April

Salam readers...

Kisahnya bulan 4 yang ermmm... nak cakap cemana eh?
Lepas satu, satu dugaan yang datang.
Sejak awal bulan April ni, macam-macam benda buruk yang berlaku kat Kekna.
Serius rasa macam down gile.
Dah laa ada masalah personal.
Tambah pulak dengan masalah rumah, housemate yang perangai haremm, tuan rumah macam hape je, kewangan, harta-benda. kerja.
Eh, semuanyalah.
Sekali harung dia datang satu-satu berturut-turut.
Ni laa yang orang kata, sudah jatuh ditimpa tangga. Dah la ditimpa tangga, cuba nak bangun, terpijak taik pulak... T___T

Bertabahlah duhai hati!

Kekna percaya ALLAH itu ada.
Dan Kekna percaya setiap ujian dan dugaan yang diberikanNYA, pasti ada jalan penyelesaian.

Kisahnya bermula dengan awal bulan April baru-baru ni Kekna tegur housemate Kekna sebab dia guna barang Kekna acuh tak acuh.
Dah lama dah Kekna biarkan dengan harapan dia berubah.
Tapi tak jugak berubah.
Kita ni kalau dah orang bagi pinjam, gunalah elok-elok.
Ini tak, dah dirosakkan barang orang, langsung buat muka tak bersalah.
Dah la tak reti jaga rumah.
Rumah bersepah mengalah rumah indon.
Kasut tak reti nak bersusun, peti ais penuh dengan sayur-sayur yang dah busuk dan berair.
Pastu bila kite tegur elok-elok, sentap.
Aduhh, sakit jiwa betullah.

Lepas tu, Kekna demam teruk.
Takde angin takde ribut, tetibe je Kekna demam.
Kalau demam sesaje takpe.
Ini demam + selsema + tonsil.
Akhir-akhir demam tu ada batuk pulak sikit-sikit.

Dah baik demam, masalah tombol pintu pulak yang rosak.
Tak pepasal Kekna terkurung sejam dalam bilik.
Mujurlah sejam je. Kalau berjam-jam, cane?
Kekna idok lerr panik sebab Kekna percaya masalah tu pasti settle punya.

Dah settle masalah tombol, masalah personal pulak timbul.
Nak citer lebih-lebih kang, nanti korang speku lain pulak.
Penat jiwa raga memikiorkannya.
Tapi last last Kekna pasrah saja.
Malas nak pikir laaa... Lantak deme la.

Lepas tu, kami satu rumah dapat perkhabaran yang tak berapa best dari tuan rumah.
Yang ini memang buat Kekna sesak kepala otak.
Nasib baik ada family dan kawan-kawan yang banyak tolong Kekna.
Ramai betul yang nak hulurkan bantuan sampaikan Kekna terpaksa tolak satu-satu.
Bukan tak sudi terima bantuan tapi cukuplah family Kekna aje yang tolong.
Ya ALLAH, terima kasih kerana mengurniakan Kekna dengan family dan kawan-kawan yang sangat prihatin.

Semalam pulak 2 kejadian yang berlaku.
1- 
Tengah duk syok tengok tv, tetibe lampu bilik Kekna berkelip-kelip.
Tahu je la kan bila lampu berkelip, dah la malam buta.
Seram pulak rasa.. haha...
Tapi takde apa-apa pun yang terjadi.

2-
Handset Kekna tetibe buat hal. 
Geram pulak Kekna.
Tengah duk susah hati pasal hal rumah, handset pulak tetibe hang.
Sampai ke saat Kekna menaip entri ni, handset Kekna takleh on.
Sakitnye jiwa berkali-kali ganda ni.

Ni kes bateri tinggal 2% je lagi barulah Kekna nak caj.
Kebetulan pulak masa caj tu, ramai pulak yang duk mesej-mesej dan sms.
No tak kenal lak tu.
Hangin betul!
Kekna just perlahankan tone hp dan low kan brightness level hp tu je.
Nak off hp kang, takut ada emergency case.
Nak off data saje, macam same je sebab orang tu duk hantar sms je.

Masa tu pulak Kekna memang mamai nak tido.
Mengantuk bebenor. Kekna tido je. Malas nak layan mesej dari orang tak kenal tu.
Stright sampai ke pagi tadi.
Sedar tak sedar dah pukul 6:54 pagi ikut jam astro.
Menggelabahlah Kekna...
Tertanya-tanya jugak, kenapa alarm jam tak bunyi.
Belek-belek hp, hmmm... innalillah dah henset Kekna ni.
Adehhh...

Memang cenggitu la kan.
Kalau 1 benda rosak, mesti ada barang lain yang akan rosak jugak.

Bertabahlah Diana.
Bertabahlah.
In sha ALLAH akan ada jalan penyelesaiannya nanti.

اَللَّهُمَّ لا سَهْلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَ أَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزْنَ إِذَا شِئْتَ سَهْلاً

Allaahumma Laa Sahla Illaa Maa Ja’altahu Sahlaa Wa Anta Taj’alul Hazna Idza Syi’ta Sahlaa

Artinya:  

Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali apa yang Engkau jadikan mudah. Dan apabila Engkau berkehendak, Engkau akan menjadikan kesusahan menjadi kemudahan.”



Friday, April 15, 2016

Kena peluk hantu??

Salam readers...

Kekna nak share satu kisah mistik.
Memang agak menakutkan tapi tak tahu laa bagi korang yang tak pernah mengalami kan.

Korang mesti pernah dengar orang kena tindih dengan hantu, kan?
Kekna pulak bukan kena tindih tapi kena peluk.
Hantu ke ape, wallahualam.
Realiti ke tak, Kekna pun tak tahu nak explain sebab kejadian ni berlaku antara sedar tak sedar.
Eh, korang paham ke tak ni? Hahaha...

Kejadian ni baru aje terjadi semalam dalam pukul 2:00 pagi macam tu sebab lepas tu Kekna celik mata, tengok jam pukul 2:30 pagi.

Ceritanya macam ni...
Semalam Kekna mimpi buruk.
Kekna mimpi mommy, adik Kekna 2 orang (Iwan & Shazrin) dan anak sedara Kekna nama Amisha keluar pergi beli barang-barang dapur.
Waktu tu dah maghrib.
So, tinggallah Kekna dan anak sedara yang lagi sorang nama Alyssa.
Lepas mommy dan lain-lain keluar, Kekna pergi tutup pintu pagar rumah.
Lepas tu Kekna berjalan nak masuk ke dalam rumah.
Time berjalan tu, Kekna terlanggar pasu mommy Kekna.
Kekna tak sure pulak tu pasu untuk pokok ape.
Tapi pokok tu ada banyak serangga.
Dah terlanggar pasu tu, mata & pipi Kekna terus kena gigit dengan serangga tu.
Sakit jugak la sampai Kekna mengaduh sakit aje.

Bila dah masuk dalam rumah, Kekna panggil Alyssa.
Masa tu Kekna dah rasa tak sedap hati dah.
Alyssa pulak memang jenis lembab.
Kekna panggil 2-3 kali, barulah dia datang.
Time tu dia sibuk tengok tv kat ruang tamu rumah Kekna.
Bila Alyssa dah dekat dengan Kekna, barulah Kekna tarik dia bawak masuk dalam bilik ibu dia (Kak Ejam).
Kekna suruh dia cari Al-Quran yang biasa ibu dia baca lepas solat.
Nasib baik senang je jumpa. Jumpa Al-Quran dan muqadam sekali.

By the time Kekna dan Alyssa keluar dari bilik Kak Ejam, tiba-tiba lampu semua padam.
Rumah gelap gelita. 
Tv yang Alyssa tengok tadi pun tertutup sendiri.
Tiba-tiba Alyssa jerit,
"Angah!! Takutt!! Ada hantu!!!"
Alyssa jerit sambil peluk Kekna dari belakang.

Masa Alyssa jerit tu, Kekna tak nampak apa-apa pun sebab depan Kekna memang gelap gelita.
Cuma ada sedikit cahaya samar-samar dari lampu tiang elektrik kat luar rumah.
Tapi masa Alyssa menjerit ketakutan tu, Kekna sebut Allahu Akbar banyak kali dengan kuat.

Lepas tu Kekna tersedar dari mimpi.
Dalam keadaan mata masih tertutup, Kekna rasa macam ada "benda" yang peluk Kekna dari belakang. Pelukan kuat yang amat.
Kekna try buka mata tapi tak boleh.
Oleh sebab dalam mimpi tadi Kekna asyik sebut Allahu Akbar, jadi kat realiti pun Kekna jerit Allahu Akbar jugak.
By the way, masa Kekna "bermimpi" tu, Kekna tido dalam keadaan mengiring ke kiri mengadap dinding.

Lepas je Kekna terjerit-jerit Allahu Akbar, terus Kekna rasa bulu roma belakang badan Kekna meremang. 
Pastu terasa macam ada "benda" tolak-tolak Kekna dengan kuat sampaikan Kekna makin terhimpit dengan dinding.
Banyak kali jugak Kekna kena tolak.
Kebetulan pulak masa tu terlintas ayatul Kursi dalam kepala.
Terus Kekna baca sebanyak 2 kali berturut-turut.
Habis je ayat Kursi kali kedua tu, barulah bulu roma Kekna dah tak meremang dah.
Masa tu jugak Kekna boleh bukak mata.
Masa bukak mata tu, Kekna tak toleh ke belakang pun.
Takutttt... huhu...
Masa tu la Kekna tengok jam kat henset.
Tapi masa tu belakang badan Kekna memang rasa sakit dan kebas seolah-olah kena tolak betul-betul tadi.

Terus Kekna takleh tido dah lepas tu.
Takutt...
Dalam pukul 3 lebih barulah Kekna berani toleh ke belakang.
Nasib baik takde ape kat situ.
Kalau tetibe ada tetamu tak diundang, maunya Kekna heart attack kat situ jugak.
Huhu...

Kekna bangun dari katil dan bukak lampu.
Oleh sebab dah takleh tido, Kekna bukak la tv.
Tengok tv kejap sampailah Kekna terlelap balik.
Sebelum tido balik, sekali lagi Kekna baca ayat Kursi sebagai pelindung.

Serius seram!!

Hari ni datang kerja dengan mata bengkak sebab tak cukup tido.
Huhu...


Thursday, April 14, 2016

Demam terkurung

Salam readers...

Minggu lepas Kekna demam teruk seminggu.
Bermula dengan malam hari Ahad, tak tahu lah kenapa tetibe je Kekna diserang selsema.
Ter sokseksoksek sampailah waktu tido.
Itupun Kekna tido pakai breathe right.
Barulah Kekna boleh tido lena.

Pagi Isnin tu dah mikir dah nak pergi kerja ke tak.
Tapi pergi je la sebab kerja berlambak.
Memang sekarang ni asal Isnin je mesti kerja Kekna banyak.
Dah tak berapa nak holiday in the office sangat dah.

Kisahnya aktif pulak Kekna kat office hari Isnin tu.
Kesana kesini, turun naik lif.
Siap boleh pergi lunch kat riverside lagi. Huhu..
Ate perut lapo. Kenalah jugak makan.


Aircond kat office pulak sejuk nak membunuh.
Nasib baik ada sweater.
Kalau tak, confirm menggigil keras kejung je Kekna kat ofis tu.
Sakit kepala tu toksah cakap la...
Tahan je tanpa telan panadol.
Hohoo.. Kekna memang takut makan ubat.


Kalau Kekna demam, Kekna akan mengelak daripada makan makanan yang berminyak.
So, untuk makan malam Kekna makan bubur nasi lauk daging je.
Lega kejap tekak lepas makan bubur.
Lepas makan, ape lagi... tido laa...

Hari Selasa, tekak Kekna pulak kena tonsil.
Hoiii, kalau tonsil ni memang hazabun sikit la.
Suhu badan turun naik.
Bebudak ofis suruh Kekna pergi klinik tapi Kekna tak nak.
Kekna kalau pergi klinik pun bukannya Kekna makan ubat tu...
So, same je.


Disebabkan tonsil melarat, Kekna makan aiskrim ni.
Actually Kekna cari aiskrim vanilla sahaja tapi bawah ofis ni takde pulak aiskrim vanilla kosong.
So, belilah aiskrim yang sedap ni.
Lepas makan je aiskrim ni, terus lega tekak.
Tonsil pun dah tak bengkak dah.
Tapi suara kemain jadi sengau-sengau.
Rasa comel la pulak suara sengau tu.. cekci...  hikhik...


Sampailah hari Jumaat, barulah badan Kekna rasa sedap sikit.
Itupun batuk sikit-sikit je.

Menjelang malam hari Jumaat tu Kekna ada jumpa GenG, badan Kekna start rasa tak sedap balik,
Tapi control cenggitu je la.
Biasanya kalau jumpa GenG ni, Kekna balik lewat. 
Tapi malam tu Kekna balik awal sikit dari kebiasaan.
Badan tak larat, perlukan rehat.

Hari Sabtu, sepanjang hari Kekna tak keluar rumah.
Sibuk siapkan novel yang dah 5 hari tertangguh.
Malam tu Kekna tido lewat. 
Yela, idea tengah mencurah-curah. Macam sayang pulak kalau stop.
Sekali Kekna rasa macam nak pergi ke toilet.
So, terkedek-kedek la bukak pintu bilik.
Tetibe pintu bilik takleh bukak.
Ah sudah!!
Banyak kali Kekna try bukak pintu, tetap tak boleh.
Sah tombol pintu rosak.

Kekna bukannya jenis suka panik tak tentu pasal.
Kekna stop kejap, baring atas katil.
Amik nafas sambil up status dalam wechat.
Kekna bukanlah nak cakap ape, kengkawan dalam wechat lagi berguna dari kawan-kawan kat FB.
Kengkawan kat FB ni kalau kita susah ke ape, kita up status, diorang like je la.
Sekadar like, buat ape?
Nak hulur bantuan, memang takde.
Banyaknya yang jenis stalker...
Tak kisah la orang terdekat ke atau orang jauh, sama je.
Sentap menyentap memang nombor 1.

Kat wechat pulak berbeza.
Kekna up status pasal terkurung dalam bilik, berlumba-lumba orang cuba tolong.
Padahal dah tengah malam tuu..
Diorang suruh snap gambar tunjuk tombol pintu tu cemana.
Lepas tu diorang suruh buat itu ini.
Pulas kut tu, pulas kut ni. Tekan itu, tekan ini.
Setengah jam je, Kekna dah boleh bukak pintu dah.
Alhamdulillah...


Lega hoiii...
Takyah panik-panik pun.
In sha ALLAH ada jalan penyelesaian.

Sebab tu la sekarang ni jarang dah Kekna update FB. 
Kekna suka main wechat pulak.
Orang kata wechat ni tempat orang jual badan la, budak-budak rempit la bla bla bla...
Sebenarnya ada je yang elok-elok.
Kengkawan Kekna dalam wechat tu semua jenis ada bisnes sendiri.
Pastu kije best-best pulak tu.
Juru x-ray ada, strategic communication manager ada, socio political analyst pun ada.
Kalau kita approve yang jenis rempit, memang itulah kawan kita.
Macam Kekna bebudak rempit ke atau bebudak yang ntah apa-apa memang Kekna takkan approve.
Si dia pun Kekna jumpa dalam wechat jugak.
Chef lagi...
Kite approve orang yang elok-elok la sikit.

Eh, tetibe lari dari topik pulak eh.
Hihi..
Im sorry....

Inilah kisah yang tak berapa best dari Kekna.
Moral of the story, kalau jadi apa-apa, jangan panik.
Hadapi dengan tenang.
ALLAH itu ada.
Dia uji kita sikit je, pasti disebalik ujian itu akan ada jalan penyelesaiannya.
So, chill lah selalu ye... :)




Wednesday, April 13, 2016

Dari dapur Kekna

Salam readers...

Kekna suka memasak tapi malas memasak.
Hahah ...
Tapi bila weken je, memang Kekna akan memasak sebab Kekna malas keluar dari rumah melainkan pergi dating.
Hihi...
Kalau tak keluar dating, memang Kekna akan duduk kat rumah siapkan novel Kekna yang Kekna target nak siapkan sebelum pertengahan tahun ni.
Publish nye belum tahu lagi bila sebab Kekna plan nak hantar novel Kekna tu ke banyak publisher.
Pastu kita tengok publisher mana yang tawarkan harga berpatutan. Hihi...
Plan je la... plan.
Kita kan hanya merancang. ALLAH swt yang menentukan.

Ok, berbalik pada cerita asal.
Kekna ni memang suka memasak tapi malas.
Dah la malas. Masakan biasa-biasa pulak tu.
Asal sedap kat tekak Kekna ni, kira jadilah.
Ate makan sorang-sorang.
Si dia abam chef tu sibuk suruh Kekna buat kerabu maggi.
Sampai sekarang Kekna tak buat lagi untuk dia.
Kekna buat untuk diri sendiri je.
Hahaha...


Bahan-bahan untuk buat maggi, Kekna pergi beli dengan dia kat NSK aritu.
Pastu dia bagi Kekna sos ikan bawal yang dia buat sendiri.
Kerabu maggi ni tak berapa pedas bagi Kekna.
Maggi Siam ada lagi tu.
Next time nak try buat lagi.


Aritu Kekna ada beli ketam 2 ekor, ayam seekor.
Kekna tak berapa suka sambal ketam.
Nak buat masak lemak, santan pulak takde.
Last last Kekna buat ketam berlado.
Sedap pulak ketam berlado Kekna ni... Hihihi...
Ayam tu Kekna goreng kunyit je.
Makan dengan nasik panas-panas.
Perghhh.... nikmat hidup weh!


Yang ni namanya dah takde idea.
Kekna masak cili masak tomato, sotong goreng kunyit, ayam goreng dan telur dadar.
Cili masak tomato tu, dia punya pedas sampai bengkak bibir hoihhh...


Yang ni pulak musim kemalasan.
Dah la takde idea nak masak apa. Tambah pulak malas.
Maka jadilah kuah sardin dan telur dadar, makan dengan nasi panas-panas.
Alhamdulillah, kenyang jugak.


Yang ni pulak nasi goreng beli kat pasar malam.
Ayam goreng tu pulak Kekna just salut telur, garam, kunyit sikit dan tepung gandum.
Deep fried. Konyang eden!


Tetibe pulak tekak teringin nak makan ayam masak sos plum.
Nampak kazen upload gambar dalam FB.
Maka, teruslah Kekna berketung ketang kat dapur sensorang buat ayam masak sos plum.
Memandangkan takde kuah, Kekna buat kuah paling senang didunia, telur masak tomato.

Just goreng telur mata.
Kalau pandai buat telur goyang lagi bagus.
Pastu asingkan.
Tumis bawang merah kisah, bawang putih kisar, halia mayang.
Agak-agak dah masak, masukkan air.
Pastu masukkan sesenduk besar sos tomato dan sesenduk besar sos cili.
Tabur garam gula ajinomoto secukup rasa.
Masukkan cili potong nak bagi pedas sikit.
Kacau sampai kuah jadi pekat sikit,
Siap!


Ayam masak sos plum pulak lagiii laaa senang.
Ayam mentah digaul dengan kunyit, cili giling dan garam.
Goreng sampai hampir masak.
Asingkan.

Dalam kuali lain, panaskan olive oil. Sikit je tau. Dalam 2 sudu besar je.
Masukkan bawang holland yang dipotong (masa ni Kekna takde bawang holland. So gantikan dengan bawang merah pun boleh).
Masukkan jugak cili merah dan beberapa biji cili padi hijau dan merah yang dipotong halus.
Masukkan ayam.
Gorengkan sebentar.
Pastu masukkan Sos Plum Life.
Gaulkan dengan ayam tadi.
Tutup api dan hidangkan.

Senang kan?

Masakan Kekna takde yang susah-susah....
Asalkan dapat makan dan kenyang, sudah.


Last week Kekna teringin nak makan nasi lemak.
So, memasak la Kekna nasi lemak.
Saje je letak pewarna pandan kat nasi lemak tu.
Kononnya nak bagi kelainan sikit.

Bukan nak memuji, so far nasi lemak Kekna sedap jugak.
Wahahahahah... matiklah angkat bakul sendiri! haha...
2 hari Kekna makan nasi lemak yang sama.
Sejak guna periuk nasi Tefal ni, nasi Kekna memang lambat basi.
Kalau dulu Kekna guna periuk nasi jenama E, masak nasi pagi, esok pagi dah basi dah nasi tu kalau tak dipanaskan balik.
Tapi sejak guna periuk nasi Tefal ni, nasi tak dipanaskan pun, memang tahan paling lama dua hari.
Kalau asyik dipanaskan aje, mesti tahan sampai 3 hari.
Sumpah tak tipu.

Eh, tetibe jadi duta Tefal pulak ye... haha..

Tuesday, April 12, 2016

Dinner

Salam readers...

Kisah 2 minggu lepas, si dia ajak Kekna keluar dinner.
Kekna ikutkan aje sebab jarang-jarang sekali dapat jumpa dia.
Dia kan kije shift.
Weekend pun dia kerja jugak. Dari tengahari sampailah pukul 10 malam.
Nak harapkan hari Selasa aje la kalau dapat jumpa dia pun sebab dia cuti setiap hari Selasa.

Dia tak bagitahu kat mana nak dinner.
Kekna pulak malas nak banyak soal.
Orang dah ajak, kita ikutkan aje.
Asalkan dia tak bawak Kekna ke tempat yang bebukan sudah lah.
Tapi dia tahu Kekna tak suka pergi ke tempat bukan-bukan.

Memula Kekna rasa pelik, restoran mana pulak dia nak bawak Kekna ni?
Siap kena naik tingkat atas bagai.
Dah la nak lif sampai tingkat 7, lepas tu kena panjat tangga lagi sampai tingkat 8.
Tapi tangga tu nampak ekslusif la. Ala-ala romantik gitu.
Suasana sepi je, mungkin time tu terlalu awal kitorang sampai untuk dinner.

Tempatnya cozy.
Kalau pergi lewat sikit, ada live band.


The ambiance is very nice.


Berlatar belakangkan KLCC.


Nah, my naked face.
Tak tahu la setiap kali Kekna keluar dengan dia, Kekna jadi malasss sangat-sangat nak make up.
Dia pulak lagi suka kalau Kekna tak make up.
Dia kata kalau pakai make up, muka jadi palsu.
Haishhh... gitu pulak katanya..


Duk situ lama-lama.
Makan sambil menikmati pemandangan malam yang indah.
Wahahahaha... poyo je ayat!


Dia suka sangat amik gambar Kekna sampaikan naik segan pulak dengan orang-orang sekeliling.
Hahaha....

Ok, dah update dah belog.
Lega dah sebab tak perlu dah nak risau blog bersawang. Hihih...


Monday, April 4, 2016

Bersushi Tei bersama geng avengers

Salam readers...

2 hari lepas Kekna ada kuar lunch dengan geng-geng avengers.
Jarang-jarang sangat dah kuar dengan diorang.
Yela Kekna busy. Geng-geng avengers pun busy jugak.
Diorang tu lagi la busy melampau. Siap balik pukul 1-2 pagi lagi.
Kesian wehhh....

Kebetulan hari Rabu diorang free sikit.
Kekna pun free jugak.
Diorang decide untuk lunch kat Sushi Tei, NU Sentral.
Kekna ikutkan aje.

Sampai je depan Sushi Tei, ramai sangat yang beratur.
Tapi kitorang takde la kena tunggu lama sangat pun.
Masing-masing pulak tak rushing sebab bos takde.


Kami berempat.
BFF Kekna ni... :)









Yang ni kitorang guna apps MSQRD. Lawak betul!



Yang ni memang lawak bebenor! Pecah perut Kekna tengok gambar ni.
Bongok la Farid ni buat muka macam tu... Hahaha..


Kasi zoom sikit.... Hahahahhhaha...


2 orang awek cun sibuk nak berwefie.
Uih lengan memasing sado nau.
Suka angkat dumbbell ke hape neh?


Yang ni 3 orang awek cun.
2 orang still available. Yang duk kat tengah tu dah tak available dah.
Jangan cuba-cuba nak ngorat.
Nanti cik abang dia bertukar jadi raksasa gorgon pulak... hihi...


Inilah yang kitorang makan...


Gyuniku roll.
Nampak sedap je kan tapi Kekna tak berani nak makan pun sebab ada mushroom yang banyak.
Kekna tak makan mushroom.
Orang darakk memang cenggini kan... >__<


Wakame sushi.


Kaisenkara ramen, Kekna punya.
Boleh la nak makan.


Yasai tempura.


Yakiniku salad, Leen punya.
Acah-acah diet lettew...


Salmon osentama don, Farid punya.
Dia kata sedap gile.
Ok next time boleh try.


Salmon belly.


Ebi avokado ebiko.



Perut dah kenyang, hati pun senang.
Buat kerja pun dengan perasaan yang tenang. Hihi...
Alhamdulillah...