Tuesday, November 29, 2016

Lunch @ Mr. Dakgalbi, Tropicana City Mall

Salam readers...

 Kemain ye gigih hari-hari update blog.
Actually, entri semalam dan entri hari ni Kekna schedule kan.
Kekna update since Sabtu minggu lepas lagi.
Alang-alang takleh tido malam dek terlebih tido waktu petang, Kekna update la blog ni & schedule kan waktu untuk publish.
Kalau ikutkan sekarang ni Kekna tengah bercuti sebab temankan daddy Kekna ada check up kat IJN.
Esok (Rabu) pun Kekna cuti lagi.
Saat Kekna menaip ni Kekna duk mikir nak bawak daddy pergi jalan-jalan ke mana.
Huhuh...

Ok, kembali ke tajuk asal.
Hari Khamis yang lepas Kekna keluar lunch dengan geng avengers.
Si sleeping bijj Leen tu la yang duk berzikir kat kitorang nak makan kat Dakgalbi since dia tengok gambar Ekin makan ramen kat dakgalbi dalam insta.
Dia punya mengidam tu macam hape je.
Hahahha...

Set punya set, kitorang decided nak pergi makan on Thursday.
Ingatkan on Thursday tu tak laa busy sangat.
Sekaliiii kitorang semua busy.
Kekna busy prepare paper untuk bos present dalam meeting hari Jumaat.
Leen & Ekin pulak ada meeting sampai tengahari.
Farid je la yang free sikit.
Kekna punyalah stress banyak kerja sampaikan Kekna ingat dah takleh join dah diorang lunch.
Tapi kalau memerap dalam ofis lagi la Kekna stress.

Lunch hour, kitorang keluar dan pergi ke Tropicana City Mall.
Sampai sana dalam pukul 1:30 macam tu...
Sampai-sampai je terus order.
Semuanya Ekin yang order kan sebab dia dah biasa makan kat Mr. Dakgalbi ni.


 Kita order je nak ramen berapa, nasi berapa.
Actually setiap meja akan ada 1 hot plate besar.
Lepas kita order, staff kat situ akan masakkan depan kita.
Dun worry, time dia masak tu takkan terpercik kat kite sebab ada pendinding ok.


Beberapa minit je dah siap dah ramen goreng.
Hahaha... Ntah ape nama menu ni pun tatau la.
Kekna panggil je ramen goreng.
Sedap sangat. Kire kena la dengan tekak Kekna ni.

Dalam menu ramen ni ada ramen (of coz la kan! hahah), taekbokki, marinated chicken, ubi kentang, kobis dan daun bawang. Pastu ada pes cili Korea punya.
Tu secret ingredient diorang la kot.
Entah laaa...

Kitorang amik 2 portion ramen.
Cukup untuk 4 orang makan.


Sebelum makan, amik gambar dulu.
 

Nampak menyelerakan tak?
Kekna tak sabar dah nak makan ni...
Telan ailio banyak kali dah ni..... 

Btw, ramen ni rasa manis dan tak pedas sangat pun.


Ramai yang tego Kekna dah gain weight.
Kekna jawab senang je, "Tengah bahagia."
Hahahaa...
 

Pasangan 2 sejoli ni suka nau boleh makan besar....
 

Tergelak Kekna tengok gambar ni.
Farid dengan senduk dia... hahahah...
 

 Happy nye perut Kekna hari tu.
Hihihi...
Maunya tak happy, makan banyak cenggitu....


Masa makan ramen tu kena beringat sikit untuk tinggalkan ayam & sayur sikit untuk nasi.
Nanti time dia masak nasi, dia akan gaul sekali dengan lebihan ayam tu.
Oh, nasi ni digaul dengan mozarella cheese jugak ye.
Jadilah nasi goreng cheese.
Sedap jugak.

Tapi masa makan nasi ni, perut memasing dah kenyang sangat dah.
But still kitorang boleh habiskan nasi ni dengan jayanya.

Kekna puas hati sangat dapat makan kat Mr. Dakgalbi ni.
Makanan sedap walaupun tak banyak choice tapi still ok for me.
Dan quite pricey jugak tapi sekali sekala makan kat sini ape salahnya.
Masing-masing punya selera dan bajet la kan....
Restoran lain pun ada jugak yang mahal sampai pergi haji boleh balik hari kottt.

Kekna suggest if korang nak kelainan, bolehlah datang ke Mr. Dakgalbi ni. 

Cawangan Mr. Dakgalbi seperti dibawah:-

Mr. Dakgalbi

No. J-G-02, SOHO KL, Solaris Mont Kiara
No.2, Jalan Solaris, 50480 Kuala Lumpur.
Tel: +603-62065567

61, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur.
Tel: +603-21105090

Lot G-29, Citta Mall, No.1, Jalan PJU 1A/48, Ara Damansara
47301 Petaling Jaya, Selangor D.E.
Tel: +603-78325424

C-10-G, Ground Floor, Setiawalk, Jalan Persiaran Wawasan,
Pusat Bandar Puchong, 47160 Puchong, Selangor D.E.
Tel: +603-58798166

PV128, Setapak

 

Monday, November 28, 2016

Jadi babysitter

Salam readers...

Sabtu minggu lepas, Kak Long mintak tolong Kekna untuk jagakan anak-anak dia sebab dia nak pergi wedding reception Amyra Rosli & Amar Baharin.
Kemain semangat Kak Long nak pergi wedding retisss tu. Hihihi...
Kak Long dapat invitation wedding tu sebab ayah Amar Baharin bekerja 1 ofis dengan Kak Long.

Kekna tak kisah sangat nak jaga bebudak tu.
Bukannya diorang kecik lagi.
Dah besar dah pun masing-masing.
Cuma Kekna risau nak bagi makan ape budak-budak tu.
Nak masak gulai kang, takut tak makan.
Nak masak lauk ape-ape, takut ada yang tak makan pulak.
Maklumlah bebudak ni cerewet sikit.

So, Kekna amik langkah selamat masak nasi lemak je.
Hahaha...
Sebab Kekna tahu diorang suka makan nasi lemak ni.
Lagipun masak nasi lemak tak leceh sangat. 😉


Kekna masak nasi lemak ni dari tengahari.
Untuk bebudak tu Kekna goreng ayam je sebab diorang tak makan telur mata.
Telur rebus pun diorang tak makan.

Kemain Alia cakap nasi lemak Angah dia ni sedap.
Terus kembang hidung mak sedara kau ni, Alia.
Hahaha...
Terus terfikir nak berniaga nasi lemak dari rumah ke rumah kat area rumah Kekna on weekend.
Boleh jugak cari income lebih.
In sha ALLAH satu hari nanti Kekna akan realisasikan benda ni.
Buat masa sekarang ni Kekna tak sempat lagi nak buat.
Tengok la minggu depan macam mana.

Eh, dah tersasar pulakss cerita ni.
Selalu macam ni tau! Hahahah...

Dah makan nasi lemak, haruslah ada dessert kan?
Kebetulan aritu Kekna ada buat roti aiskrim.
Dah berhari-hari dah duk frozen dalam peti ais tunggu nak goreng je.
Alang-alang bebudak ni datang, Kekna gorengkan la untuk diorang.


 Jadilah aiskrim goreng.
Pastu saje je letak hiasan biskut cotek & coklat warna warni tu.


Kemain suka dapat makan aiskrim goreng. 
Lupa plak Kekna nak snap aiskrim kat dalam roti goreng tu.


Perut dah kenyang, terlentang la memasing duk rehat.
Sorang ngadap laptop main game, sorang lagi ngadap phone main mesej.
Mesej boifren lettew...
Suruh masuk dalam bilik, taknak.
Segan katanya.
Alahaiii... dengan mak sedara pun nak segan. Tak faham aku. Haha...

Kak Long lega la tengok anak-anak dia kenyang terlajak makan macam-macam kat rumah Angah.
Maunya tak kenyang.
Makan nasi lemak banyak. Lepas tu aiskrim goreng pulak.
Tu tak masuk lagi Kak Long tapaukan roti canai & laksa penang dari Restoran Haslam.
Hahah...

Kak Long pulak seronok jumpa retis yang ramai datang ke wedding Amyra Rosli & Amar Baharin tu.
Kak Long kata Amyra lawa sangat-sangat macam patung.
Memang Amyra tu sedia lawa.
Time wedding memang confirm laa lagi lawa.

Diorang balik dalam kul 10 malam macam tu.
Bebudak tu pun dah mengantuk dah.
Kesian pulak Kekna tengok.
Tapi as long as diorang dah kenyang, lega la sikit hati Kekna ni.

Ni la agaknya perasaan mak-mak kan...
Make sure anak-anak kenyang dulu sebelum tido.
Kalau anak-anak tido dalam kelaparan, mesti akan rasa sedih & bersalah.

Friday, November 25, 2016

Selamat hari lahir, Kekna!

Salam readers...

Kekna baru ada masa nak update belog.
Ikutkan minggu ni Kekna nak update hari-hari tapi tu la, Kekna busy laa..
Mood menaip tu ada tapi bila penat, idea untuk mengarang tu hilang.
So better hold dulu.
Tunggu bila bebetul ada masa sesuai, Kekna akan update.

Contohnya macam malam ni la.
Baru terhegeh-hegeh nak update pasal birthday Kekna yang dah seminggu berlalu.
Birthday Kekna 13 Nov.
Hari ni dah 25 Nov kot....
Tapi tak kire. Kekna nak update jugak.

Once again I got surprises on my birthday.
Ingatkan tahun ni dah tak dapat hadiah lagi dah.
Maklumlah dah kertu kan...
 
Surprise yang pertama, kawan baik Kekna Mimy buat surprise bagi tudung pucci.

"Pilih tudung mana yang nana nak. Mimy bagi sempena birthday."

Wahhhhh...
Terima kasih banyak-banyak, Mimy....
Ya ALLAH.
Memang tak sangka betul Mimy ingat birthday Nana.


Hari Isnin, terus pakai.
Wahhhhh.... cantik sangat tudung ni Mimy.
TQ again sebab bagi hadiah tudung yang lawa ni....

Surprise yang kedua, ini:-


6 stacks of pink roses with cute balloon.
Kelakar sebenarnya sebab ada belon tu.
Hahahah... taste lelaki kan...

Tapi persoalannya sekarang, siapa yang bagi bunga ni?
Ramai yang teka #exclusive yang bagi sebab ada kad yang ditulis,

"To Diana,

Happy Birthday, dear.

From, exclusive."

Kekna takleh nak cakap lebih-lebih sebab memang tak tahu siapa yang hantar.
Exclusive tak tahu alamat ofis Kekna.
No phone ofis Kekna pun dia tak tahu.
Then how dia boleh bagi kat florist tu nombor telefon ofis Kekna?
Lagipun masa tu Kekna dah lebih 2 minggu dah jauhkan diri dari dia.

Nak syak Mr.H, macam bukan dia je.
 Even Kekna dah tanya Mr.H.
Dia cakap bukan dia.
Then sape?

Kekna dah malas nak cari siapa yang hantar.
If si penghantar baca blog ni, saya nak ucap TQ sebab susah-susah belikan bunga.
Bunga tu dah makin mereput dah pun.
Belon tu je yang still segar bugar.
Kekna simpan ajelah selagi dia tak pecah.

Pastu 2 hari lepas Kekna dapat ini :-


Homemade chocolate cake.
 Super duper yummy....
Izy yang buatkan untuk Kekna.
Kemain lagi dia tanya,

"Kekna tak makan kacang kan?"

Hihii....
Kekna memang tak makan kacang.
Tak suka. Nak-nak walnut, pistachio, badam etc.
Ishhh... ape ke sedap pun tatau la.
Huhuhu...

Takpelah...
Kekna just mampu nak ucapkan terima kasih kat Mimy, Izy dan Mr. Misteri pemberi bunga sebab belikan hadiah dan sanggup kepenatan buat kek yang sedap tu.
TQ jugak kepada kawan-kawan dan kenalan yang wish.
TQ kat family yang wish jugak. Macam berlumba-lumba memasing bagi wish.
Hahaha...

Takde benda lain yang Kekna harapkan melainkan diberikan kesihatan yang baik dan dipermudahkan perjalanan hidup di dunia & akhirat.
TQ jugak yang doakan Kekna dipercepatkan jodoh.
In sha ALLAH, perancangan ALLAH itu yang terbaik sebenarnya.
Kekna berharap doa-doa kalian dimakbulkan ALLAH.
Aaminnn...
😊

Monday, November 21, 2016

Dinner @ Stalkers Cafe dan kisah Mr.H

Salam readers...
Satu hari tu Kekna diajak oleh best buddy Kekna, mimiziouslicious untuk dinner kat Stalkers Cafe, Kota Damansara.
Kekna dengar je Stalkers Cafe terus ternganga mulut.😱
Maunya tak...
Cafe Fattah Amin kottt... #lofattah

Mimy tanya nak ikut tak?
Kekna terus la cakap nak ikut... 😌
Maunya taknak ikutttt.... Bukannya selalu boleh pergi cafe tu.
Dah orang ajak, Kekna on je la.
Bujang.... Bebas la nak pergi mana-mana kan?
Lagipun Mr. H tak pernah halang Kekna pergi mana-mana.

Lagipun Mimy pernah pergi ke cafe tu.
Dia kata makanan kat situ sedap-sedap.
Lagi laa buat Kekna excited nak pergi sane.

Balik kerja Kekna singgah rumah Mimy.
Sebab plannya kitorang akan pergi ke Stalkers Cafe dari rumah Mimy je.
Lepas Isyak, kitorang bertolak ke Kota Damansara.
COD barang Mimy kat customer dulu.
Lepas tu baru kitorang pergi ke Stalker Cafe.

Kekna sampai dalam pukul 8:30 malam.
Masa sampai tu, perghhhh full house uolss! 😱
Customer ramai gile.
Nasib baik la kengkawan Mimy memang dah ada kat sane.
So, bila kitorang sampai je terus dapat tempat.

Pergi sana, kena order makanan kat kaunter.
Order dan bayar terus kat situ.
Nanti kaunter akan bagi kite nombor untuk diletakkan atas meja.
Pelayan akan hantar order kite nanti kat nombor meja kite tu.
So Kekna suggest untuk korang survey dulu makanan ape yang korang nak makan.
Nanti kat kaunter boleh terus cakap je.


Yeayyy... dah order dah.
Dah bayar dah pun.
Tak sabor nak tunggu makanan sampai... hihi... 😊


Devil chocolate frappe...
Yang ni Mimy order untuk anak dia, Fayel.
So Kekna tak tahu sedap ke tak.
Kena tunggu Mimy update blog la kott kalau nak tahu sedap ke tak.
RM13.00 satu.


Ini Kekna order.
God Father Chicken Sandwich.
Yang ni sedap nak matiii...
Kalu mati, silap-silap boleh hidup balik ohh...
Fries dia pun sedap dan gebu.
Tak keras walaupun dah sejuk.
Berbaloi dengan harga RM17.00.
Sila masukkan menu wajib order kalau datang ke cafe ni.

😋😋


Spicy Olio Seafood.
Yang ni pun sedap gile-gile-gile...
Haaaa... boleh jadi gile tau dengan kesedapan olio ni. Haha

Walaupun namanya spicy tapi tak pedas pun.
Trust me.
Tak pedas langsung & sangat sesuai untuk anak-anak.
RM19.00.
Murah sikit dari Secret Recipe dan sedap banyakkk dari Secret Recipe.
Serius tak tipu.
Yang ni masuk dalam senarai wajib order.


Ice cream waffle.
Yang ni pun sedap.
Tengok pun dah tahu kannn....
Yang ini harganya RM13.


Chicken pepperoni pizza.
Pun sedap dimakan panas-panas.
RM16.
Berbaloi jugak order ni.
Kekna makan 2 slices.


Chocolate brownie with ice cream.
Sedap. Coklat pekat...
Kekna makan sikit je yang ni sebab bagi laluan kat bebudak nak makan. Hihih...


Mac & cheese.
Sedap!!!
Banyak jugak Kekna makan ni...
Berbaloi sangat order.
Tapi yang ni portion kecik aje ye.
RM9.00. Masuk dalam senarai wajib order jugak. Hihihi...


Yang ini Chicken Salad.
Punnn sedap jugak.
Well semua orang tahu Kekna bukan pemakan sayur-sayur ye.
Tapi Kekna cakap sedap sebab Kekna try makan salad ni.
Dan salad ni memang betul-betul sedap.
RM14.00 satu portion dan memang berbaloi.


Wanita inilah yang bertanggungjawab bawak Kekna makan kat cafe sedap ni... 😘


Sampai berterabur fries atas meja. 😓
Hahhaa...
Meja kecik bebenor tapi makanan semua portion besar.
Sesape yang tengah diet, silalah isytiharkan cheat day kalau nak makan kat sini.
Sebab dah la portion besar, sedap pulak tu.
Rugi kalau makan sikit-sikit.
Hihihi...


Bukti dah pernah sampai kat Stalkers Cafe. 😌
Buku menu pun terpampang wajah hensem meletopss Fattah Amin.
#lofattah


Me and the waffle yang super sedap.


Ha, bukti sekali lagi ni...
Hihihi...


Kekna dan Kakak Wonda. 😘
Haha..


Time ni dah pukul 11:45 malam.
Orang masih ramai dan kedai memang full house.

Oh, jangan expect kedai ni besar ye.
Kedai ni kecik aje dan sempit.
Kalau nak gi makan, Kekna suggest pergi dengan kawan-kawan atau laki bini je.
Anak-anak kecik tinggalkan la kat sape-sape dulu.
Bukannya ape, tak selesa berhimpit ramai-ramai.
Tak percaya? Korang pergilah sendiri dulu ye.

Overall Kekna happy pergi makan kat sini.
Makan sedap dan berbaloi dengan harga.
Memang puas hati.

Semua gambar-gambar ni Kekna upload dalam fb & wechat tau.
Kisahnya Mr.H tahu yang Kekna pergi ke Stalkers Cafe ni...
And dia cakap,

"Makanan tak sedap. Harap kedai retis je.."

Heyyy...
Suke-suke dia je cakap macam tu tau..
Pastu dia cakap masak sendiri lagi sedap.
Ok- okkk...😑

Tengahari semalam Kekna keluar dengan Mr.H tau.
Dia tanya,

Mr.H : Kite nak lunch kat mana?
Kekna : Tak tahu lah...
Mr.H : Bagitahu la kat mana-mana. Tapi bukan kat Stalkers Cafe.
Kekna : -___- 😑😑😑

Last-last kitorang makan kat Sambal Hijau kat Kg. Sg Penchala.
Sedap wehhh makanan kat Sambal hijau ni.....
TQ Mr. H belanja.... 😘

Conversation ke-2:

Mr.H :  Aritu kawan abang ada pergi makan kuih kat kedai retis **** dalam Nexis. Tak sedap langsung.
Kekna : Nexis? Kat mana tu? Ke kat Nexus, Bangsar?
Mr.H : Nexis. Ala, company abang kan kat belah sini. Stalkers Cafe duk belah sini. Nexis duk sini.... *sambil lakar peta atas meja dengan jari..*
Kekna : Ok... tahu-tahu. Mall yang dekat dengan company abang tu kan?
Mr. H: A'ah. Kat situ laaa...
Kekna : Jap, tadi abang ada sebut Stalkers Cafe? Tahu jugak Stalkers Cafe kat mana rupanya!
*Kekna dah gelak-gelak dah time ni* 😂
Mr. H : Takdelah... Aritu lalu pastu ternampak kedai tu... *sambil sengih-sengih 😁

Conversation ke-3 which is paling lawak yang Kekna rasa....

Kekna senyap sebab asyik main henset.
Suasana masa tu memang sunyi je.
Dengar bunyi muzik je dari radio.

Tup-tup Kekna dengar Mr. H humming lagu "Selamanya Cinta", ost drama Suri Hati Mr. Pilot.
Dia nyanyi part :

"Tanpa cintamu..." 🎵

Terus Kekna pandang dia & automatik dia senyap.
Pastu dia pandang Kekna.

Kekna : Tahu lagu tu? 😜
Mr. H : Lagu ape? Mana abang tahu lagu Soal Hati Mr. Pilot tuuu... *dah la salah sebut nama drama. Suri jadi soal plak.
Kekna :  Abang jangan nak tipu. Abang nyanyi lagu tu tadi. Sayang dengar..*Kekna gelak 😝
Mr. H : Mana ada... Abang nyanyi lagu lain la tadi.

Pastu dia buat-buat nyanyi...

🎵 Tanpa cintamu,
Hidupku tak bermakna... 🎵

Hahahah...
Adoi... kelakar betullah.
Tak tahu la kenapa dia tak suka sangat dengan Fattah Amin tuu...
Tapi sumpah kelakar.

😂😂

Haihhh.... Abang abang...

Friday, November 18, 2016

Busy nye dia

Salam readers...

Ohmaigodd! Lama gile tak update belog.
Tak sempat nak jenguk pun.
Bersawang dah blog ni siap ada labah-labah lagi ni...
Kekeke...

Kekna memang tak sempat nak jenguk blog.
Nak blogwalking pun tak sempat.
Kebizian melampau katanya.
Kerja datang bertimpa-timpa.
Balik rumah pulak terbongkang tido tak sedo diri.
Kalau tak tido pun, Kekna marathon drama-drama Melayu online.
Kekadang marathon tengok movie terbaru yang ada kat wayang.
Sejak-sejak ada unifi ni, semuanya online je uolss.
Jimat ngat ngat!
Plus takyah susah-susah nak menapak pergi panggung wayang.
Tengok online kat rumah lagi best.
Nak meniarap ke, nak berkuak lentang ke ape, semuanya boleh.

Kisah 2 minggu tak update...
Kekna biasa update kehidupan hari-hari kat FB dan wechat je.
Jadi rasa macam takde keperluan nak update kat blog ni.
Hahahah...
Tapi Kekna tetap sayangkan blog ni.
Jangan risau.
Kekna akan tetap update belog ni dari masa ke semasa depends on kelapangan Kekna...

Malam ni kalau takde aral melintang Kekna akan up 1 entri baru ok.


Sunday, November 6, 2016

Shopping sakan boleh release stress?

Salam readers....

*Eh, masih ada readers ke? Huahahah...*

Agak lama Kekna kesenyapan tak update belog sebab takde ape yang nak diceritakan.
Last week Kekna ada buat entri luahan perasaan tapi entri tu sekarang Kekna dah masukkan dalam draft balik.
Sehari je kot Kekna publish.
Sape yang sempat baca tu mesti tahu tentang isu ape.
Tak perlulah Kekna ulang cerita balik ye.

Ok, chill semua.

Hari Jumaat 2 minggu lepas, semua staff TM bercuti.
Cuti paksa sempena hari Deepavali yang jatuh pada hari Sabtu.
Kekna tak kisah pun.
Bab-bab cuti ni memang Kekna suka nau.
Maunya tak suka, boleh bangun tido lewat kott...

Tapiiii....
Yang adooo nak bangun lewat.
Pukul 6:30 pagi Kekna dah celik mata.
Hoiii, apakah??
Geram sungguh la. Rasa cam nak tampo diri sendiri je.
 

Time ni dah pukul 9 lebih.
Still tergolek-golek atas katil.
Tengok la bilik Kekna yang suram tu.
Dah la sunyi. Sejuk pulak tu.
Kalau boleh tido balik ni, mesti best.
Tapi itulah. Mata tak nak lelap pulak.
Ni mesti kes duk memikir pasal si #exclusive tu.
Eeeiii....

Stress betuihhh laaa...
Nak tido, tak dapek.
Kalau celik mata pulak, duk mikir pasal benda-benda tak penting.
Tak memasal diri tu stress.
Orang lain kalau cuti, suka.
Bersenang-lenang.
Yang Kekna ni pulak susah hati macam hilang laki.
Hoh!

Memandangkan diri tu stress, takleh tido, kepala serabut, Kekna decided nak keluar berjalan-jalan.
Dah lama tak keluar jenjalan ni...
Ikutkan Kekna plan nak jumpa Kak Long kat Jalan TAR hari tu tapi cancel last minit sebab Kak Long tak sihat.

So, Kekna pergilah ke Setapak Central.
Nak pergi Econsave sebenarnya. Nak beli barang-barang dapur.
Selama ni Kekna duk shopping dengan tesco online je.
Senang wehh ada tesco online.
Dia hantar barang terus ke pintu rumah.
Beli beras, minyak, gula, pencuci pakaian...
Beli yang berat-berat. So nanti takdelah kite susah payah nak angkut barang-barang tu sendiri.

Masa kat Econsave tu, Kekna plan nak berjimat.
Beli barang yang perlu je.
Tapi tu la, memang tak la nak berjimat.
Tup-tup tershopping sampai penuh 4 beg plastik besar.
Pastu jenuh nak angkut barang-barang bawak naik rumah.
Hihihi...

Dah settle shopping kat Econsave, Kekna pergi makan kat The Chicken Rice Shop.
Apedehal makan sensorang kan?
Best pe.
Makan slow motion, relax, cool.
Padahal dalam hati tobat rasa cam loserr..
Hahaha...

Pastu, balik rumah.
Tapi Kekna ni sejenis yang takleh duk rumah if tengah stress.
Kekna keluar sekali lagi jalan-jalan kat Mid Valley, The Garden dan NU Sentral.
Saja jalan-jalan cuci mata.
Alang-alang cuci mata, Kekna cuci poket sekali.
Wuwuwuwuw...


Inilah hasil dari cuci poket.
T___T
Sekarang ni Kekna tengah pokai.
Serius tak sedar Kekna shopping terlalu banyak.

Guess Jeans, H&M basic cardigan, blaus Banana Republic & Kemeja biasa Vanheusen.

Terus la Kekna pakai buat pergi ofis.



Eh, ada tegur anak mata Kekna kaler hazel.
Dan-dan tu jugak Kekna pergi tengok cermin.
Aah laa, warna koko hazel camtu...
Rasanya sebelum ni warna anak mata Kekna takde la ketara sangat macam sekarang ni.

Memang warna anak mata akan berubah ikut perubahan umur ke ape?
Hewhew.

Ok, dah habis kisah hari Jumaat yang ... hmmm.... hmm... yang tak hilang lagi stress tu.
Huhuh... 

Memandangkan hari Jumaat cancel jumpa dengan Kak Long, Kak Long suggest untuk Girl Day Out hari Sabtu; hari Deepavali tu.

Kekna ok je sebab hari Sabtu pun Kekna bangun awal.
Dah la malam tu tido tak lena sangat..
Adehhh... -__-

Kekna berjumpa dengan Kak Long kat Sogo.
Kebetulan hari tu ada Member's Day.
Memang Sogo tengah buat sale kaw-kaw on that day.
Tapi Kekna tak shopping sangat pun  kat dalam Sogo tu.
Rimas la nak shopping sebab terlalu ramai sangat orang.
Panjang nau que kat kaunter bayaran tu.
Jenuh aihh nak beratur.

Kekna ajak Kak Long keluar sebab nak suruh dia temankan Kekna pergi ke Jakel.
Beli kain untuk raya tahun depan.
Amboiii, ganti puasa pun belum habis lagi, dah beli kain untuk raya ye...
Kekeke...
Beli sikit-sikit uolsss...
Bulan ni sehelai. Bulan depan sehelai.
Tahun depan 2-3 helai lagi. Pastu tempah serentak bagitahu nak siap bulan 4.
Kenapa bulan 4?
Sebabnya bulan 4 tu Kekna dapat bonus.
So, boleh bayar sekali harung baju yang dah siap tuu... 
Bijak tak financial planning Kekna? Hihi...

So, hari tu sempat sambar prada lace.
Cantik oiiii... Nampak mahal je.
Kekna pun dah tahu dah nak buat baju pesen ape.
Takmo la glamor-glamor sangat macam tahun lepas tu sebab malu nak pakai kat ofis.
Baju-baju raya tahun lepas tu duk tersadai je dalam lemari.
Tatau nak pakai time bila.
Nak pakai time kenduri kang, bukannya selalu pun ada kenduri.
Kan kan kan...

Dah shopping semua, kitorang singgah ke foodcourt Medan Mara untuk lunch.
Kekna takde selera nak makan tapi disebabkan badan dah penat, so kenalah jugak makan.


Kekna makan nasi ayam penyet.
Sedap jugak...
Dalam pada takde selera makan, habis jugak nasi ayam penyet tu Kekna telan.
Mihmihmih...

Lepas tu kitorang pergi ke SSF.
Lawanye perabot-perabot kat SSF tuuu...
Nak beli perabot kang, nanti sempit pulak rumah.
No...no...no..
Ku tahan nafsu. Huhu...
Kak Long je yang beli perabot baru untuk rumah dia kat Bangi tu.
Cantik perabot yang Kak Long beli tu.
Harga pun berbaloi sebab SSF tengah buat sale.
Kalau jadi member, lagi laa banyak diskaun yang dapat.

Dah beli perabot, kitorang lepak kat foodcourt Sogo pulak sebab kitorang takleh balik lagi.
Hujan lebat kat luar sana.
Kak Long suruh Abang Zam datang amik kitorang kat Sogo tu.
Lewat petang jugak la Abang Zam amik kitorang.

Then, Kekna lepak sekejap kat rumah Kak Long.
Saja jumpa anak-anak sedara.
Dah lama sangat tak jumpa.
Last jumpa masa Iwan kahwin aritu.


Wefie dengan Fifi.
Dah besar dah pun anak sedara bongsu Kekna ni...

Malam, Kak Long hantar Kekna balik.
Tetibe datang pulak mood nak masak.
Tatau la kenapa lately Kekna rasa rajin sangat nak masak.
Usahkan masak, kemas rumah pun terlampau rajin jugak.
Hari-hari Kekna kemas rumah sampaikan satu tahap dah tak tahu nak kemas ape.
Hahaha...

Kekna ada niat nak masakkan untuk jiran-jiran.
Kengkonon buat nasi lemak banyak-banyak, pastu bagi kat jiran sikit sorang.
Tup-tup tak jadi sebab sambal tak menjadi sangat.
Mungkin Kekna masak dalam keadaan stress.
Memasak ni kena dalam keadaan tenang.
Takleh stress stress. Confirm masakan tak menjadi.


Ni ha nasi lemak Kekna.
Saje je buat kaler hijau nak bagi nampak menarik sikit.
Hihii...

Niat nak bagi sikit kat jiran tu terpaksa dibatalkan.
Takpelah.
Itu namanya takde rezeki.
Lenkali In sha ALLAH Kekna akan masak untuk jiran-jiran.

Well, kemain lagi Kekna shopping sakan selama 2 hari berturut-turut tapi idok nyee hilang stress.
Makin stress ade la sebab tengok duit dalam akaun susut mendadak. Hahahah...
Bengong laa shopping tak ingat dunia.
 Tak sedor gaji tu secoet je...
Hahahah...

So rumusannya, shopping tak semestinya boleh release kan stress korang.
Baik korang duk rumah baca Quran ke, berzikir ke...
In sha ALLAH jiwa korang jadi aman tenteram.
Shopping shopping ni lagho jee... laghooo...!
Hahah...

Ok la... Mood Kekna tengah bengong ni.
Baik stop menaip.
Nanti kang TERmenaip merapu gaban pulakss...

Bye uolsss...
Tunggu next entri Kekna yang tatau bila akan dipublish.
Huahahaha...