Tuesday, June 20, 2017

Iftar di luar lagi

Salam readers...

Jumaat minggu lepas, Kekna diajak untuk berbuka puasa kat luar lagi.
Haih, akhir-akhir Ramadhan ni macam makin kerap pulak berbuka puasa kat luar.

On that day, Kekna decided untuk berbuka puasa di Al-Azmi Gardens, Sentul.
Plan asal nak makan goreng-goreng je sebenarnya.
Sekali time order,

"Bang, bulan puasa kitorang tak buat goreng-goreng..."

Alaaaaaa....
Kekna ni dah la teringin nak makan western kat situ.
Kawan pulak teringin nak makan nasi goreng.
Tak pepasal kena order lauk-lauk.
Tapi takpe... order je la.
Ate perut lapo.
Ape yang terhidang memang boleh telan aje.

Kitorang order :-


Ikan siakap masak stim limau


Sup daging super pedas.

Masa makan sup ni, dedua tersedak sebab pedas sangat.
Hahahha...


Kailan goreng


Kali ni giliran kawan Kekna pulak yang tolong habiskan makanan....
Sebab Kekna dah kenyang sangat-sangat.
Tak tahu la kenapa hari tu Kekna makan nasi sikit je dah kenyang.
Padahal sebelum berbuka tu lapar kemain...

Makan cenggini baru RM60 camtu.
Berbaloi jugak la sebab ikan siakap tu besar.

Dah settle makan, kitorang jalan-jalan ke Tasik Titiwangsa.
Just pusing-pusing sebab cuaca sejuk baru lepas hujan.

Balik rumah, terus terlentang sebab mengantuk sangat-sangat + badan rasa lenguh.
Maunya tak lenguh.
Petang dah sangkut dengan jem dari pukul 5 petang sampai 6:30 petang baru sampai rumah.
Sampai je depan rumah, kawan dah siap-siap menunggu dah kat dalam kereta.
Mintak izin naik kat rumah dulu sebab nak letak barang-barang.
Pastu turun balik, baru pergi ke restoran.
Nasib baik la Al-Azmi Gardens ni dekat je dengan rumah.

Apapun, syukur alhamdulillah dengan rezeki dari ALLAH swt.

Eh, tak lama lagi dah nak raya.
Lagi berapa hari Kekna akan balik kampung.
Hooreeyyy!

No comments: