Tuesday, June 13, 2017

Sakit ketika bercuti

Salam readers...

Korang tahu kan, sakit ketika tengah bercuti adalah SANGAT TAK BEST!
Arghhh!!
Iolss is stress...
Banyak sungguh la dugaan di bulan ramadhan tahun ni.

Maunye tak...
1st week puasa, tetibe Kekna terkena kuku cengkam kat ibu jari kaki.
Sakitnye tu Tuhan je yang tahu ok.
Kekna pulak jenis pakai kasut je manjang.
Tak suka pakai sandal-sandal ni...
Bila terkena cengkam kuku ni, hari-hari Kekna kena pakai selipar jepun pergi ke ofis.
Nak usik pun tak berani lagi.
Takut sakit.... Hahah...

Belum pun sembuh ibu jari kaki tu, tetibe Kekna terkena pulak sakit gusi.
Sakitnye tu rasa macam nak tampo orang je tau.
Sampai ke saat Kekna menaip entri ni, sakitnya tu tak hilang-hilang lagi.

Asalnya lepas berbuka puasa hari Sabtu tu Kekna dah rasa semacam dah kat gigi geraham belah kanan ni.
Godek punya godek, korek punya korek, rupa-rupanya ada bijik cili yang melekat kat celah gusi tu.
Then, Kekna gosok gigi dan rehat-rehat.
Time rehat-rehat tu, sakit kat gusi tu still tak hilang sampailah hari Ahad.
Hari Ahad tu Kekna just duduk tergolek je atas katil sebab menahan sakit.
Lepas berbuka, lagi la sakit rasanya.
Sampaikan Kekna takleh kunyah makanan sebelah kanan.
Ok fine. Kekna tunggu sampai Isnin.

Bangun pagi hari Isnin tu Kekna rasa gusi bengkak sangat-sangat.
Serta merta Kekna bangun dari katil dan ngadap cermin.
Yela, takut la pipi nampak bengkak ke ape kan....

Kebetulan kawan Kekna ada mesej.
Mengadu kat dia....
Terus dia suruh Kekna bersiap sebab dia nak temankan Kekna pergi klinik gigi.
Ok, ku turunkan ego.
Sebelum ni kawan Kekna tu jenuh ajak Kekna keluar tapi Kekna tolak.
Tapi time tu memang I really need him to help me.

Pukul 11 lebih dia datang fetch Kekna kat rumah.
Terus zasss pegi Klinik Pergigian Rohaya kat Sentul Boulevard.
Kekna suka dengan servis klinik ni.
Staff ramah, doktor pun baik, suasana klinik pun cozy...
Setiap kali birthday, klinik ni akan hantar sms wish birthday kat kita & bagi promosi scaling untuk 2 orang.

Masa rawatan tu, doktor tu kata,

"Oh, your gigi baru is coming out!"

Lerrrr.... gigi geraham bongsu baru nak tumbuh rupanya...
And doc tu cakap lagi,

"Memang you sakit sikit sebab gigi tu dekat dengan pipi. Tapi nak cabut sekarang memang tak boleh. Kena tunggu lagi 6 bulan..."

Masa tu aku dah macam... "What? 6 bulan lagi?"
Masalahnya sekarang ni, usahkan nak tunggu 6 bulan lagi, tunggu 6 minit lagi pun belum tentu aku boleh tahan... Waaaaaa...... T___T

Doc tu cakap lagi,

"Its ok. I'll give you medicines. If you still rasa sakit selepas ambil ubat, you datang sini lagi ye..."

Kekna pun anggukkan aje la...
Lepas berbuka semalam, Kekna terus makan ubat-ubat tu.
Tak tahan wehhh!
Sakit bebenor!!!!

Cuti 3 hari ni takde makna bagi Kekna.
Sakit sepanjang masa.
T___T



No comments: